Edukacija o aktivnoj i pasivnoj upotrebi duvana u ZOO vrtu

Sre, 30.05.2012 - 13:00 -- nikola.tumbas

Dana 30. maja od 9,30 časova u prelepom ambijentu zoološkog vrta okupilo se oko 130 učesnika četvrtih i šestih razreda OŠ "Miroslav Antić" koji su u amfiteatru i radnim prostorima napolju učestvovali u izvođenju edukativnih radionica: Štetni sastojci cigarete, Šta se dešava u tvom telu dok pušiš, Životni put jedne cigarete i Istorijat cigarete, Igranje životne situacije i Kako reći ne. Posle toga je usledio kviz "Ko zna bolje" uz zabavne igre i animacije predstavnika iz "Mini kluba". Na zabavan i interesantan način učenici su saznali mnogo toga o aktivnoj i pasivnoj upotrebi duvana, kao i uticaju reklama na mlade i načinima da se odupru pritiscima.

Dom zdravlja Subotica je sa predškolcima PU "Naša radost" upriličio izložbu likovnih radova koja je postavljena na eko panou ZOO Palića. ZOO Palić se pridružio animaciji dece pa su učesnici na kraju programa imali priliku da se druže sa životinjama.

Zahvaljujući sponzorima - Fidelinka Subotica i Mlekoprodukt Zrenjanin, deca su dobila i mnogo zdravih poklona (zdrava peciva, mlečni proizvodi...).

Subotički mediji su događanja zabeležili svojom kamerom.

info: Mr sc med Nada Kosić Bibić

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Kancelarija za prevenciju pušenja Instituta za javno zdravlje Srbije i Komisija za prevenciju upotrebe duvana Ministarstva zdravlja RS su u okviru programa prevencije pušenja krajem 2011. godine organizovali likovni konkurs za studente osnovnih studija umetničkih fakulteta u Srbiji na temu "Uživaj bez duvanskog dima". Od februara 2012. godine se održavaju postavke ove izložbe u različitin galerijama širom Srbije kao "Putujuća izložba". U terminu od 28. maja do 03. juna 2012. godine Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Subotica je organizovao postavku izložbe likovih radova u Galeriji Otvorenog univerziteta u Subotici kao jednu od aktivnosti u okviru obeležavanja Svetskog dana bez duvanskog dima, 31. maja. Izložbu je otvorio Prof. ...

detaljnije
Post date: Pon, 28.05.2012 - 18:19
Custom Search