Subotica "Brend lider" u jugoistočnoj Evropi

Sre, 30.05.2012 - 09:30 -- Anonimus (nije proveren)

Grad Subotica dobitnik je priznanja "Brend lider" za 2012. godinu u kategoriji "Grad budućnosti u jugoistočnoj Evropi".

Nagrada je uručena u okviru osme međunarodne brend konferencije posvećene turizmu kao progresivnom brendu regiona koja je održana sinoć u beogradskom centru "Sava".

Nagradu "Brend lider" gradonačelniku Subotice Saši Vučiniću uručio je direktor kompanije "Mass medija internešnl" Milivoje Radovanović, organizator konferencije.

Zahvaljujući se na nagradi, gradonačelnik Subotice je podsetio da je Subotica u poslednje dve godine učinila dosta napora u privlačenju stranih investicija, o čemu svedoči i nagrada "Fajnenšl tajmsa" -  "Evropski grad budućnosti", gde je Subotica svrstana u top deset gradova jugoistočne Evrope na osnovu strategije privlačenja investicija.

Vučinić je rekao da je sledeća faza razvoja Subotice upravo razvoj turizma, za koji postoje potencijali.

"Nadam se da ćemo i u turzmu uspeti da uradimo ono što smo u poslednje dve godine uradili po pitanju privlačenja stranih investicija. Nadam se da će ova nagrada biti prva u nizu po pitanju turizma, te da će turistički razvoj Subotice rezultirati nagradama sličnim kao što je priznanje Fajnenšl tajmsa" - rekao je Vučinić.

Ovo je druga nagrada subotičkoj lokalnoj samoupravi od strane kompanije "Mas medija internešnl". U 2011. godini Subotica je od strane ove organizacije nagrađena priznanjem "Biznis partner".

Brend Konferencija, u skladu sa jedinstvenom tradicijom bavljenja brendingom i misijom promocije najboljih primera razvoja i tehnologija brendiranja, dodeljuje nagrade najboljima iz Srbije i regiona jugoistočne Evrope

Nagrada "Brand Leader Award" se dodeljuje iz više različitih oblasti u cilju isticanja pojedinačnih zalaganja i poslovnih uspeha u izgradnji tržišne prepoznatljivosti i pozicioniranju autentičnog brenda.

Pored subotičke lokalne samouprave, kao "brend lideri" u različitim oblastima nagrađeni su i Istarska županije, Farmakom MB, privredna komora Srbije, Turistička organizacija grada Beograda, "Kon Tiki" travel, mesna industrija "Zlatiborac", Hrvatska radio-televizija, RTV "B92", "Press pablišing" grupa, TV voditelj Ivan Ivanović i drugi.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search