Milanu Bodiću vaučer za nagradno putovanje u Prag

Uto, 26.06.2012 - 10:00 -- nikola.tumbas

Lokalna samouprava i Turistička agencija "Big Blu" i ove godine su nagradili najboljeg maturanta subotičkih srednjih škola. Predstavnik agencije "Big Blu" Desanka Belančić danas je, na pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće, vaučer za nagradno putovanje u Prag uručila najboljem subotičkom maturantu Milanu Bodiću, đaku generacije u Gimnaziji "Svetozar Marković".

Član Gradskog veća zadužen za obrazovanje i kulturu, Slobodan Čamprag, je rekao da od velikog broja kvalitetnih kandidata nije bilo lako odabrati najboljeg maturanta, i dodao da je ove godine odlučujući kriterijum bio uspeh na republičkom takmičenju.

- Kad smo dobili sve predloge, odlučili smo da nagradu dobije Milan Bodić, đak generacije u Gimnaziji 'Svetozar Marković'. On je u četvrtom razredu osvojio prvo mesto na republičkom takmičenju iz engleskog jezika. Pošto je bio jedini kandidat koji je imao takav uspeh, to je kod donošenja odluke, da kažem, i prevagnulo, - naglasio je Čamprag.

Desanka Belančić je izrazila zadovoljstvo što se danas nagrađuje - znanje.

- I ove godine, kao i prošle, nagrađujemo najboljeg maturanta putovanjem u Prag, koje obuhvata četiri noćenja sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice, autobuski prevoz i obilazak Praga i Bratislave u pratnji stručnog vodiča. S obzirom na to da živimo u teškim vremenima u kojima veliki broj građana Srbije nema priliku da putuje van granica naše zemlje, moram da izrazim zadovoljstvo što će jedna mlada osoba obići makar deo Evrope i to zahvaljujući, pre svega, svom trudu i zalaganju u srednjoj školi, kao i učešću na takmičenjima. Drago mi je što danas nagrađujemo znanje. Pošto Turistička agencija 'Big Blu' dodeljuje nagradno putovanje najboljim maturantima već drugu godinu, verujem da će akcija prerasti u tradicionalnu, - istakla je Desanka Belančić.

Ona je čestitala Bodiću na izboru za najboljeg maturanta i poželela mu da putovanje u Prag bude samo početak njegovih brojnih putovanja po celom svetu.

Milan Bodić smatra da je velika čast što je, kako je rekao, izabran za najboljeg među najboljima u Subotici.

- Zahvaljujem se Turističkoj agenciji 'Big Blu', Gradskom veću i svima koji odavde šalju poruku da mladi u Srbiji nisu zaboravljeni i da se znanje i dalje nagrađuje. Nosim Vukovu diplomu iz Gimnazije, kao i iz osnovne škole, a kada je reč o takmičenjima najveći uspeh sam postigao ove godine, na republičkom takmičenju iz engleskog jezika gde sam bio prvi. Pored toga, išao sam, u prvom razredu, na okružna takmičenja iz biologije i hemije, ali tu nisam postigao neki naročiti uspeh. Juče sam polagao ispit na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, a ako kojim slučajem ne uspem tamo da se upišem najverovatnije ću studirati na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, - rekao je Bodić.

Upitan zašto se opredelio baš za Elektrotehnički fakultet, on je kazao da voli matematiku i fiziku i da veruje da sa diplomom Elektrotehničkog fakulteta lakše može da dobije zaposlenje, jer je ta struka tražena i u Srbiji i u Evropi.

Autor teksta: 
Custom Search