Kazahstanke savladale fudbalerke Spartaka

Pon, 13.08.2012 - 19:00 -- dejan.vukovic

SPARTAK - BIK 0:2 (0:1)

Subotica - Gradski stadion. Gledalaca: 500. Sudija: Karolina Rodžik Johan (Poljska). Pomoćnici: Aleksandra Prus (Poljska) i Andrea Hima (Mađarska). Četvrti sudija: Katalin Kulčar (Mađarska). Strelci: Litvinenko u 14.i Ogbiagbaeva u 53. minutu

SPARTAK: Ivanov (Gardijan ), Ilić, Tenkov, Savanović, Slović, Jovanović, Čubrilo, Damjanović, Čanković, Radojičić, Radanović.

BIK: Grebenik, Amarante Da Silva, De Aranjo Lima, Žolčijeva, Mjasnikova, Mijatović (Li ), Kirgizbajeva, Zanatajeva(Krstić), Idiatulina, Ogbiagbaeva, Litvinenko (Karibajeva).

Fudbalerke Spartaka današnjim porazom od ekipe BIIK iz Kazahstana znatno umanjile šanu za prolaz među 32 najbolje ekipe Evrope u Ligi šampiona. Uprkos porazu Subotičanke su pružile dobru i veoma borbenu igru, međutim sportska sreća im je ovaj put okrenula leđa a po slobodsnoj proceni pobedu Kazahstanki "kumovala" je i glavni sudija Karolina Rodžik iz Poljske.

Prve ozbiljnije prilike na utakmici imale su fudbalerke Spartaka, međutim do vodstva dolaze Kazahstanke nakon što je Alina Litvinenko prevarila odbranu Subotičanki i poslala loptu u mrežu. Nakon primljenog gola domaće su krenule još agresivnije sa velikom željom da što pre izjednače. Stiskale su obruč oko golmana Grebenik ali lopta nije htela u mrežu, tako da se na odmor otišlo sa minimalnom predošću BIIK-a.

Nastavile su sa ofanzivnom igrom golubice i u drugom poluvremenu. Sporni momenat se dogodio u 48. minutu kada je Jelena Čanković uletela u šesnaesterac Kazahstanki gde je Idiatulina oborila. Za sudiju iz Poljske to nije bio dovoljan prekršaj za najstrožu kaznu. Odmahala je rukom da se igra nastavi uz burno negodovanje subotičke publike. Usledila je mala konfuzija u redovima Subotičanki što su iskoristile protivnice i golom Ogbiagbaeve u 53. minutu udvostručile vodstvo na 2:0. Od tog momenta totalna dominacija Spartaka. Ređale su se prilike, čak se dva puta zatresla i prečka ali ni jedna lopta nije završila u mreži Kazahstanki.

Ostalo je još da se odigraju utakmice trećeg kola, koje su na programu u četvrtak 16.08. Spartak u Novom Sadu igra protiv ekipe Parnu iz Estonije koje još nisu osvojile bod na ovom turniru dok se ekipa BIIK-a sastaje sa Bugarskim prvakom NSA na Gradskom stadionu. Obe utakmice počinju u 17h. Postoji još teoretska šansa za subotičanke ali današnjim porazom znatno su umanljile svoju šansu za dalji prolaz. Da podsetimo u narednu rundu plasiraće se direktno pobednici grupa i dve najbolje drugoplasirane ekipe iz osam kvalifikacionih grupa.

Tabela druge grupe posle drugog kola: 

  1. BIIK            2  2  0  0  5:0  6
  2. Spartak       2  1  0  1  7:2  3
  3. NSA            2  1  0  1  2:7  3
  4. Parnu          2  0  0  2  0:5  0
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search