Odbojkašice Spartaka pobedom startovale u prvenstvu

Pet, 12.10.2012 - 20:00 -- dejan.vukovic

NIS Spartak - Dinamo 3:0 (25:13, 25:14, 25:22)

Subotica, Hala sportova, gledalaca: oko 500. Sudije: Anđelko Popović i Zoran Radovanović.

NIS Spartak: Raonić, Memišević (libero), Trnić 10, Cvetičanin 14, Helić, Vujčin 8, Antanasijević, Medić 10, T. Matić 1, Radakov, Olujić 7, D. Matić (libero). Trener: Damir Petković

Dinamo: Ašćerić 3, Nićiforović 1, Petrov (libero), Kojić 3, Sekulić 5, Vladisavljev (libero), Bezarević, Božić, Sredić 5, Kovačić, Marković 8. Trener: Aleksandar Vladisavljev.

Odbojkašice Spartaka pobedom su startovale u ovogodišnjoj ženskoj Super ligi pobedivši ekipu Dinama sa uverljivih 3:0. Trener Damir Petković nije mogao da računa na još nedovoljno oporavljenu Adelu Helić, na čije mesto je zaigrala mlada Jelena Vujčin. Pored Helić, današnju utakmicu nije započela ni Tatjana Matić standardna prvotimka. Umesto nje na teren je istrčala Jelena Oluić. I bez dve standardne igračice Subotičanke su bile ubedljive. Prvi set se lomio do prvog tehničkog tajmauta kada je Spartak došao do prednosti od 8:5. Usledila je serija kojom su domaće došle do velikih 21:11. Prvi set pripao je Spartaku 25:13.

Drugi set bio je dosta sličan prvom. Nakon vodstva Spartaka od 8:6, usledila su dva vezana poena za 10:6 a nakon uspešnog bloka Oluić na semaforu je stajalo 14:9. Do kraja seta Dinamo nije uspeo rezultatski da se približi. U trećem večeras rezultatski najzanimljivijem setu vodila se velika borba. Dobrim servisom povele su gošće sa 6:2, zatim i 9:4. Uspele su Subotičanke da se vrate u meč i izjednače na 12:12, zatim i da dođu do osetnije prednosti od 19:16. Mlade igračice Dinama uspele su da izjednače rezultat u finišu seta na 22:22 i set učine rezultatski veoma neizvesnim.  Međutim, usledila su tri vezana poena Spartaka za konačan trijumf u ovom meču.

Treba napomenuti da su verni subotički navijači "Marinci" podržali žensku odbojku i bodrili devojke u ovom susretu.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search