Održana vanredna skupština plivačkog kluba Spartak

Ned, 18.11.2012 - 12:30 -- dejan.vukovic

U velikoj sali Nove Opštine održana je vanredna Skupština plivačkog kluba Spartak na kojoj je verifikovan novi predsednik Pavle Kujundžić. Prisutni su bili roditelji i deca plivači koji su poseban akcenat stavili na problematiku oko termina treninga.

Vanredna Skupština je zakazana kako bi se roditelji upoznali sa novom situacijom i da se razjasne sva sporna pitanja oko funkcionisanja kluba. Prisutan je bio i Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport grada Subotice koji je upoznao roditelje sa informacijom vezanim za termine koji sleduju plivačkom klubu. Sednica je bila veoma konstruktivna jer su roditelji iskoristili priliku da dobiju odgovore na svoja brojna pitanja.

Kao što je poznato Gradska uprava je nakon dobijene peticije koju je potpisla grupa građana i neki od roditelja plivača iz plivačkog kluba Spartak podigla balon na bazenu u Dudovoj šumi čije održavanje košta 2,5 miliona dinara do kraja godine plus 6 miliona dinara u toku zimskim meseci naredne godine. Po montiranju kupole i zatvaranju bazena stekli su se uslovi da se određen broj treninga plivačkog kluba Spartak prebaci u 50 metarski bazen kako bi se rasteretili termini na novom bazenu SRC Prozivka, koji pored plivača koriste vaterpolisti i ronioci. Gradska uprava je zamolila vaterpolo i plivački klub da se dogovore o satnici termini i isti dostave na realizaciju. Po prvobitnom dogovoru plivači su dobili sat ipo u poslepodnevnom terminu što im nije bilo dovoljno. Međutim, u nastavku dogovora Gradska uprava je našla način kako da obezbedi potrebna dva sata u popodnevnim terminima koji su neophodni za normalan i nesmetan ciklus rada sa najmlađim plivačima.

Plivački klub Spartak ovakvom raspodelom dobio je tri sata za treninge prepodne i dva sata za treninge poslepodne u SRC Prozivka, pored toga imaju istu takvu mogućnost i na bazenu u Dudovoj šumi. Uprava plivačkog kluba je zadovoljna novom raspodelom jer su sada ispunjeni svi uslovi za nesmetano funkcionisanje. Bazen na Prozivci mogu da koriste od 06-09.00h i poslepodne od 16.30-18.30h. Pored toga imaju prepodnevni termin od 08-10h i poslepodnevni od 19-21h na bazenu u Dudovoj šumi.

Iz poslednjih dešavanja videlo se da postoji problem u komunikaciji između uprave i roditelja pa je stoga na Skupštini dogovoren modus kako bi se kominakacija znatno popravila. Izvešteni su roditelji da su preduzete nove mere u cilju što bolje zdravstvene zaštite dece - plivača.

Na kraju Uprava plivačkog kluba se zahvaliula Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Modestom Dulićem i članu gradskog veća zaduženim za sport Nemanji Simoviću na razumevanju i rešavanju nastalih problema.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search