Fudbaleri ispali iz Kupa nakon penal lutrije

Sre, 21.11.2012 - 16:00 -- dejan.vukovic

Spartak Zlatibor voda - Vojvodina  (1:1, 1:0) penalima 4:6

Subotica, Gradski stadion, gledalaca: oko 1.500. Sudija: Milorad Mažić (Vrbas), pomoćnici: Igor Radojčić, Milovan Ristić (obojica iz Beograd). Žuti kartoni: Popara, Bratić (Spartak Zlatibor voda), Radoja (Vojvodina).

Strelci: 1:0 Puškarić u 31. minutu (Spartak Zlatibor voda), 1:1 Abubakar u 89. minutu (Vojvodina)
Penali: 0:1 Jokić, 1:1 Torbica, 1:2 Bojović, 2:2 Kovačević, 2:3 Meleg, 3:3 Bratić, 3:4 Stevanović, 3:4 Puškarić prečka, 3:5 Abubakar

Spartak Zlatibor voda: Aleksić, Antonić, Bratić, G. Adamović, Puškarić, Šarac (68. Popara), Novaković, Kovačević, Torbica, M. Adamović (87. Milivojev), Despotović (81. Nosković).
Vojvodina: Supić, Vulićević, Jokić, Trajković, Pavlović, Radoja, Stevanović, Moreira (59. Bojović), Ađuru (76. Deletić), Katai (62. Mojsov), Abubakar.

Fudbaleri Spartak Zlatibor vode nisu uspeli da se izbore plasman u polufinale Kupa Srbije iako su vodili do 89. minuta. Junak utakmice bio je Abubakar koji je prvo izjednačio rezultat a zatim bio precizan u poslednjoj seriji penala za veliko slavlje Novosađana.

Vojvodina je bolje započela utakmicu, imalu su terenski inicijativu od samog starta i vršili pritisak na gol Aleksića. Prvu šansu imao je Abubakar koji je u 9. minutu izbio sam pred Aleksića,  ali golman Subotičana je bio na svom mestu. Stevanović je u 18. minutu probao glavom, međutim ponovo odlična intervencija Aleksića. Spartak Zlatibor voda se oslobodila pritiska nakon dvadesetak minuta igre. Novaković se našao u ozbiljnoj situaciji u 24. minutu kada ga je Pavlović zaustavio u kaznenom prostoru, ali Sudija Mažić je odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavi.

Usledila je terenska inicijativa Subotičana, pristiskali su sve više odbranu Vojvodine. Izveli su u kratkom roku tri kornera, a posle trećeg i došli u vodstvu od 1:0 evrogolom Puškarića. Akcija se odigravala u 31. minutu kada je Torbica sa desne strane izveo korner, najviši u skoku bio je Despotović koji je samo okrznuo glavom i prosledio loptu do Puškarića koji sa 18 metara iskosa sa leve strane volejom loptu šalje u duži ugao golmana Supića. Uzvratili su gosti pet minuta kasnije preko Moreire koji silovito šutira sa šesnaest metara, ali Aleksić uspeva jednom rukom da je pošalje u korner. Despotović je u finišu prvog dela imao odličnu šansu da udvostruči vodstvo, kada je glavom tukao sa desetak metara, ali Supić efektnom odbranom loptu izbija u korner.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imali su Novosađani kada je jokić glavom prebacio gol. Domaćinima se šansa ukazala u 57. minutu nakon lošeg izbijanja Trajkovića lopta je došla do Adamovića koji se našao u odličnoj poziciji, na žalost uputio je veoma slab i neprecizan udarac. Vojvodina je odgovorila u 66. minutu kada je odlično šutirao Stevanović, ali ponovo je golman Aleksić odlično reagovao. Šansu da reši pitanje pobednika imao je Despotović desetak minuta pre kraja, međutim prilika je propala. Kako se meč bližio kraju Vojvodina je bila sve opasnija i konkretnija. Upornost gostiju im se isplatila u poslednjem minutu kada je Abubakar posle dodavanja Stevanovića sa par metara loptu poslao u mrežu nemoćnog Aleksića.

Pošto se rezultat zavbršio nerešenim ishodom usledila je serija penala. Prvi penal izveli su gosti, strelac je bio Jokić. Torbica izjednačuje rezultat na 1:1. Redom su penale realizovali Bojović i Meleg za Vojvodinu, a Kovačević i Bratić za Subotičane. Usledila je četvrta serija u kojoj je Stevanović pogodio za vodstvo Vojvodine od 4:3, red je došao na Puškarića koji je pogodio prečku i postao tragičar susreta, a obeležio meč fenomenalnim golom iz voleja. Konačnu pobedu Vojvodini doneo je Abubakar koji je bio siguran izvođač najstrože kazne.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search