Izložba plakata iranskih filmova života

Sre, 21.11.2012 - 11:00 -- daniela.mamuzic
Kolekcija članaka: 

U okviru ciklusa "Kulture sveta u Skladištu" i predstavljanja iranske kinematografije tokom novembra sinoć je u u galeriji "Skladišta" otvorena izložba plakata iranskih filmova. Izložba je realizovana u saradnji sa Iranskim kulturnim centrom u Beogradu, a otvorio ju je ataše za kulturu Irana Taghi Mamivand. Posetioci su od iranskog atašea imali priliku da čuju nešto više o kulturi i kinematografiji Irana, a tokom večeri se posetiocima služio čaj kao tradicionalni napitak u ovoj dalekoj egzotičnoj zemlji.

Subotičani će do kraja meseca biti u prilici da pogledaju izložbu plakata kultnih iranskih filmova, koji su u poslednjoj deceniji najpoznatiji kulturni proizvod na Zapadu. Veliki broj iranskih sineasta učestvuje na filmskim festivalima u svetu, gde gotovo redovno osvajaju prestižne nagrade. Imena Abbasa Kiarostamija, Jafara Panahija, Majida Majidija, Dariush Mehrjuija, Mohsena Makhmalbafa i njegove kćerke Samire poznata su na čitavoj planeti.

Nakon otvaranja i razgledanja izložbe, posetioci su mogli da pogledaju iranski dugometražni igrani film HAJAT (2005) u režiji Gholam Reza Ramezanija.

www.danilokis.rs

Ličnosti: 
Autor teksta: 

Više o ovoj temi...

Kako školovati srce? Koje su tipične emocionalne greške? Kako ljudi ekonomišu primanjem i davanjem ljubavi? Kako uticati na emocionalni razvoj drugih? Gde ste na skali emocionalne svesnosti?

Na ova i mnoga druga pitanja vezana za temu emocionalne pismenosti odgovore je u četvrtak, 30. novembra, u prepunom "Skladištu" davao naš priznati psihoterapeut sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti Zoran Milivojević. Tokom jednoipočasovnog interaktivnog predavanja koje je Milivojević održao stojeći, u znaku solidarnosti sa posetiocima koji u nastaloj gužvi nisu uspeli da dođu do stolice, on je govorio o razlikama između osećaja i osećanja, ljubavi i zaljubljenosti, različitih pristupa vaspitanju dece, o tzv. "holivudizaciji ljubavi", predstavama ljubavi i...

detaljnije
Post date: Čet, 29.11.2012 - 19:40

U galeriji Omladinskog kluba "Skladište" je postavljena multimedijalna retrospektivna izložba fotografija festivala Summer3p koja obuhvata slike i scene iz dnevnog programa Festivala, kreativnih radionica (koje su se bavile temama sporta i ekologije, te obuhvatale uzrast od 7 do 77 godina) i društveno angažovanih kampanja koje su za zadatak imale osvrt na probleme zaštite životne sredine i uspostavljanje nenasilne komunikacije kod mladih.

Izložba će biti upotpunjena projekcijom festivalskih fotografija i montiranih video materijala.

www.danilokis.rs

Post date: Sub, 24.11.2012 - 21:00

Koncert ska benda Lost Propelleros održao se u petak, 23. novembra sa početkom u 22 časa u Omladinskom klubu "Skladište".

Bend "Lost Propelleros" zvanično je osnovan 22. decembra 1999. godine, iako kao sastav postoje od 1997. godine kada su prvi put nastupili pod tim imenom u novosadskom NS Time klubu. Bend je u početku bio koncipiran kao eksperimentalni rok projekat prepun improvizacija, novih ritmova i šaljivih tekstova. Vremenom se došlo do ideje da ska i rege ritmovi prošarani kvalitetnim stihom mogu zadovoljiti ne samo tinejdžere, već i stariju publiku.

Bend je učestvovao na: "Novosadstock", "Viva la ska revolution" (Festival Yu ska bendova), "EXIT" festivalu (2001, 2004. i 2005. godine), "Koncertu godine" (2001. i 2002. godine), "Trenchtown"...

detaljnije
Post date: Pet, 23.11.2012 - 22:00

Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš" je u oktobru 2011. godine, u cilju podsticanja kulturne produkcije i pružanja podrške mladim autorima ili grupama autora sa teritorije Grada Subotice, raspisala Konkurs za prvo autorsko delo - LEDOLOMAC. Konkurs je bio osmišljen sa namerom da ohrabri mlade autore da realizuju svoja prva umetnička dela i na taj način probiju led do umetničke i stručne publike.

... detaljnije
Post date: Čet, 22.11.2012 - 19:30

Večeras je u Omladinskom klubu "Skladište" održana promocija nove knjige čuvene hrvatske spisateljice Vedrane Rudan "Kosturi okruga Madison" koja je objavljena u izdanju VBZ Beograd. Sa autorkom tim povodom vodio je razgovor Vladan Čutura, profesor hrvatskog jezika i komparativne književnosti.

U video prilogu komplet zapis večeri i razgovora sa autorkom...

Post date: Pet, 16.11.2012 - 19:30
Custom Search