Lost Propelleros u Skladištu

Pet, 23.11.2012 - 22:00 -- daniela.mamuzic
Kolekcija članaka: 

Koncert ska benda Lost Propelleros održao se u petak, 23. novembra sa početkom u 22 časa u Omladinskom klubu "Skladište".

Bend "Lost Propelleros" zvanično je osnovan 22. decembra 1999. godine, iako kao sastav postoje od 1997. godine kada su prvi put nastupili pod tim imenom u novosadskom NS Time klubu. Bend je u početku bio koncipiran kao eksperimentalni rok projekat prepun improvizacija, novih ritmova i šaljivih tekstova. Vremenom se došlo do ideje da ska i rege ritmovi prošarani kvalitetnim stihom mogu zadovoljiti ne samo tinejdžere, već i stariju publiku.

Bend je učestvovao na: "Novosadstock", "Viva la ska revolution" (Festival Yu ska bendova), "EXIT" festivalu (2001, 2004. i 2005. godine), "Koncertu godine" (2001. i 2002. godine), "Trenchtown" festivalu (2002) "Mikrofonija Festu" (Bečej 2003).

Uspešno su promovisali svoju muziku na turneji po Sloveniji sa holandskim ska bendom "Lets Quit" (Ljubljana, Metelkova Gala Hala; Trbovlje, Dom Svobode). Zapažene nastupe bend je imao tokom promocije kompilacije "Ska factor positive" u Ormožu, koncert u Zagrebu (KSET), u Rijeci (u klubu Big Rock Mama), u Kopru (Slovenija), "This is ska" festivalu u Wasserburg Rosslau (Nemačka). Nastupali su i sa bavarskom ska atrakcijom "Bluekilla" kao i sa legendarnim ska bendom "The Toasters".

Lost Propellerosi imaju jedan kućni demo snimak iz 2000. godine sa četiri numere, snimak iz studija "Vilenjak" (2001. godine) sa dve numere, snimak iz studija Radio Novog Sada sa tri numere, materijal za album sa jedanaest pesama snimljen u studiju "Adam" u Sremskoj Kamenici i jedan demo snimak jedne numere iz studija "KIT" (2003.godine). Zvanična izdanja na kojima se može pronaći muzika Lost Propelleros benda su: kompilacija "Rock city Novi Sad" u izdanju "Slušaj najglasnije" (Hrvatska), "Asfalt u krvi" u izdanju "Dobro Jutro Beograde" (Beograd), "Ska factor positive" u izdanju "Ohoho Records" (Slovenija), kompilacija "Skannibal party" u izdanju "Mad Butcher Records" (Nemačka), 2 pesme za Fudbalski klub "Vojvodina", "Novosadska punk verzija" u izdanju SKC NS (Novi Sad), "United Colors Of Ska 4.0" u izdanju "Pork Pie Records" (Nemačka).

Knjige : "Novosadska punk verzija" - Sava Savić, Igor Todorović, "NS Rokopedija" - Bogomir Mijatović.

Prvi zvanični album pod nazivom "Zaigraj ovu igru" izašao je 2005. godine u produkciji "Radija 021" i u izdanju "Multimedia Recordsa.

Sastav čine:

  • Nenad Vlaški - vokal
  • Atila Pete -truba
  • Dušan Maurić - gitara
  • Milan Janćurić - saksofon
  • Predrag Drobnjak - bubnjevi
  • Aleksandar Nikolić - klavijature
  • Srđan Stević - bas

http://www.myspace.com/lostpropelleros
http://www.last.fm/music/Lost+Propelleros
http://www.discogs.com/artist/Lost+Propelleros

Autor teksta: 

Više o ovoj temi...

Kako školovati srce? Koje su tipične emocionalne greške? Kako ljudi ekonomišu primanjem i davanjem ljubavi? Kako uticati na emocionalni razvoj drugih? Gde ste na skali emocionalne svesnosti?

Na ova i mnoga druga pitanja vezana za temu emocionalne pismenosti odgovore je u četvrtak, 30. novembra, u prepunom "Skladištu" davao naš priznati psihoterapeut sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti Zoran Milivojević. Tokom jednoipočasovnog interaktivnog predavanja koje je Milivojević održao stojeći, u znaku solidarnosti sa posetiocima koji u nastaloj gužvi nisu uspeli da dođu do stolice, on je govorio o razlikama između osećaja i osećanja, ljubavi i zaljubljenosti, različitih pristupa vaspitanju dece, o tzv. "holivudizaciji ljubavi", predstavama ljubavi i...

detaljnije
Post date: Čet, 29.11.2012 - 19:40

U galeriji Omladinskog kluba "Skladište" je postavljena multimedijalna retrospektivna izložba fotografija festivala Summer3p koja obuhvata slike i scene iz dnevnog programa Festivala, kreativnih radionica (koje su se bavile temama sporta i ekologije, te obuhvatale uzrast od 7 do 77 godina) i društveno angažovanih kampanja koje su za zadatak imale osvrt na probleme zaštite životne sredine i uspostavljanje nenasilne komunikacije kod mladih.

Izložba će biti upotpunjena projekcijom festivalskih fotografija i montiranih video materijala.

www.danilokis.rs

Post date: Sub, 24.11.2012 - 21:00

Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš" je u oktobru 2011. godine, u cilju podsticanja kulturne produkcije i pružanja podrške mladim autorima ili grupama autora sa teritorije Grada Subotice, raspisala Konkurs za prvo autorsko delo - LEDOLOMAC. Konkurs je bio osmišljen sa namerom da ohrabri mlade autore da realizuju svoja prva umetnička dela i na taj način probiju led do umetničke i stručne publike.

... detaljnije
Post date: Čet, 22.11.2012 - 19:30

U okviru ciklusa "Kulture sveta u Skladištu" i predstavljanja iranske kinematografije tokom novembra sinoć je u u galeriji "Skladišta" otvorena izložba plakata iranskih filmova. Izložba je realizovana u saradnji sa Iranskim kulturnim centrom u Beogradu, a otvorio ju je ataše za kulturu Irana Taghi Mamivand. Posetioci su od iranskog atašea imali priliku da čuju nešto više o kulturi i kinematografiji Irana, a tokom večeri se posetiocima služio čaj kao tradicionalni napitak u ovoj dalekoj egzotičnoj zemlji.

Subotičani će do kraja meseca biti u prilici da pogledaju izložbu plakata kultnih iranskih filmova, koji su u poslednjoj deceniji najpoznatiji kulturni proizvod na Zapadu. Veliki broj iranskih sineasta učestvuje na filmskim...

detaljnije
Post date: Sre, 21.11.2012 - 11:00

Večeras je u Omladinskom klubu "Skladište" održana promocija nove knjige čuvene hrvatske spisateljice Vedrane Rudan "Kosturi okruga Madison" koja je objavljena u izdanju VBZ Beograd. Sa autorkom tim povodom vodio je razgovor Vladan Čutura, profesor hrvatskog jezika i komparativne književnosti.

U video prilogu komplet zapis večeri i razgovora sa autorkom...

Post date: Pet, 16.11.2012 - 19:30
Custom Search