Sagmajster završio desetu etapu

Sre, 16.01.2013 - 09:30 -- dejan.vukovic

Gabor Sagmajster uspešno je okončao i desetu etapu koja je vožena od Cordobe do La Rioje sa dužinom specijala od 357 km. Najbrži na današnjem brzinskom delu bio je Barreda na Husqvarni, drugi je bio Despres sa zaostatkom nešto većim od jedne minute, dok je na trećoj poziciji završio Portugalac, Concalves. Do sada vodeći u generalnom plasmanu Faria, etapu je završio na 8 mestu sa zaostatkom od preko 8 minuta, što je iskoristio Despres i preuzeo vodstvo u ukupnom poredku sa minut ipo prednosti ispred Lopeza. Interesantno je da sva trojica voze motor marke KTM.

Gabor Sagmajster je ponovo bio dobar, bez većih problema etapu je završio na 87. poziciji. U generalnom plasmanu nalazi se na 68. mestu. Pre starta Gabor je bio raspoložen fokusiran na današnji specijal. - Posle napornog dana, spavao sam malo duže, kako bih prikupio snage za nastavak takmičenja. Deseta specijala značajno je kraća u odnosu na prethodnu, ali to svakako ne znači da je lakša. U svakom slučaju za nekoliko minuta osetiću šta je organizator sada stavio pred nas. Raspoloženje je na nivou, međutim u poverenju polako ali sigurno se umoram od ovolike vožnje. Ponavljam, nije problem mnogo volim da vozim, naravno i Dakar, ali treba još pet puta više ljubavi, volje i snage da bi se sve izdržalo – dodao je Gabor.

U konkurenciji automobila najbrži na desetom specijalu bio je domaći takmičar iz Argentine,  Terranova koji je u svom BMW-u etapu završio za 3:57:58 sati. Drugi je bio Peterhansel sa zaostatkom od 2:07 minuta, treći Peterhansel koji je zaostao 2:19 min. U generalnom plasmanu Peterhansel je i dalje ubedljiv, prati ga De Villeris sa zaostatkom od preko 52 minuta, treći Novitski iz Rusije  koji zaostaje preko sat vremena.

Dokraja relija ostalo je još četiri etape, sledeća jedanaesta po redu je nešto kraća, vozi se od La Rioje do Fiambala sa dužinom specijala od 220 km.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search