Hokejaši savladali Ns Stars posle penal serije

Pon, 21.01.2013 - 13:00 -- dejan.vukovic

NS STARS - SPARTAK 4-5 (1-1,2-1,1-2,0-0,0-1).

Golovi: Pemac, Tumbas, Pajić, Savuljić (Ns Stars), Šljapić 2, Zeak, Perišić, Bursać (Spartak)

NS Stars: Ivan Belić, Stefan Gnip, Milojković Ivan, Drozdik Vladan, Čengeri Viktor, Savuljić Srđan 1, Petar Pemac 1, Tumbas Ivan 1, Miličević Dimitrije, Savuljić Mladen, Pajić Dejan 1, Kozarski Vojislav, Meseldžić Vladimir, Nikolić Milan, Milošević Srđan, Lopušina Aleksandar, Jerković Nikola, Milić Aleksej, Simijonović Slobodan i Rudić Mirko.

Spartak: Alaker Erih, Jurić Vladan, Fehervari Akoš, Bošnjak Luka, Dulić Uglješa, Gergelj Danijel, Peter Alen, Vereš Bruno, Šljapić Igor 2, Mešter Edvin, Bursać Nikola 1, Popović Marko, Kolarić Aleksandar, Zeak Nikola 1, Perišić Nikola 1, Dakić Srđan, Bartuš Zoltan, Tolmači Branislav, Farago Marko i Kučo Kristijan. Treneri: Jaramazović Zoran i Uroš Brestovac.

Seniori hokej kluba Spartak u zaostaloj utakmici Prvenstva Srbije savladali su ekipu Ns Starsa sa 5:4 posle boljeg izvođenja penala.

Utakmica je bila veoma borbena i tvrda, sa puno startova i oštre igre, pravi hokejaški okršaj. Utakmicu su mnogo bolje otvorili domaćini, imali su inicijativu i nekoliko lepih prilika za gol, da bi Spartak preuzeo stvar u svoje ruke tokom treće trećine i u produžecima. Moglo bi se reći da je nerešen rezultat bio realan ishod na kraju regularnog dela utakmice, da bi se pristupilo produžecima u kojem nije bilo golova. Pobednika su odlučili penali, gde je jedini siguran realizator bio Bursać, čime je doneo nove bodove za subotički Spartak u tekućoj sezoni.

Pored seniorske ekipe i ostale selekcije su imale svoje takmičarske utakmice.

Selekcija HK Spartak (druga ekipa) uzrasta do 8 godina je nastupila na turniru C kategorije u Dunaujvarosu u Mađarskoj u nedelju 20.01.2013.godine, na kojem su odigrali ukupno 4 utakmice i ostvarili 3 ubedljive pobede i 1 minimalni poraz. Savladane su ekipe Dab Docler III sa 8-0, Dab Docler IV sa 6-0 i Debrecen II sa 5-0, dok je pretrpljen poraz od ekipe BALU-S od 0-1. Najmlađi hokejaši su prikazali zavidno znanje, naročito uzimajući u obzir činjenicu da su ovo deca koja su ovim sportom počeli da se bave tek krajem prošle sezone (januar-februar 2012.) i koja nemaju toliko iskustva i minutažu na prethodnim turnirima ove sezone. Za HK Spartak II su nastupali: Đukanović Luka, Antonijević Aleksandar, Šandor David, Lulić Marko, Dobo Armin, Herbatin Oliver, Fazekaš Luka, Sekulić Elena, Vaštag Ivett, Horvat Marko, Rac Szabo Hanna, Feher Čongor, Bašović Vule. Trener: Brestovac Uroš

Selekcija U12 je u nedelju 20.01.2013. odigrala utakmicu u Segedinu (zajednička ekipa sa HK Tisza Volan Szeged) protiv ekipe Sportorsagi Csapak i izgubila 5-2. Ekipa Spartak Tisza Volan u kategoriji do 12 godina trenutno zauzima sredinu tabele u Prvenstvu Mađarske B. Za zajedničku ekipu su nastupali: Vojnić Hajduk Luka, Katančić Erik, Rackov Viktor, Sigulinski Filip, Vidaković Matej, Vaštag Mark, Burger Aleksa i Đorđević Aleksandar. Trener: Jaramazović Zoran.

Sledeći vikend (25.-27.01.2013) u Subotici se održava VIII tradicionalni međunarodni turnir veterana "WINTER CLASSIC - SUBOTICA 2013" na kojem će učestvovati ukupno 13 ekipa u dve kategorije (30+ i 40+) iz 6 država (Slovenija, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Slovačka, Bugarska i Srbija).

Tagovi: 
Autor teksta: 
Custom Search