Prijem Gabora Sagmajstera

Sre, 30.01.2013 - 14:00 -- dejan.vukovic

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić, predsednica Skupštine grada Maria Kern Šolja i član Gradskog veća zadužen za sport Nemanja Simović u Zelenoj sali Gradske kuće, primili su subotičkog motociklistu Gabora Sagmajstera, učesnika 35. Dakar relija. Gabor Sagmajster učestvovao je na 6 dakar relija i ove godine je ostvario najbolji plasman zauzevši 61. mesto u generalnom plasmanu i ujedno 8 mesto među privatnim vozačima pošto su najbolji rangirani bili fabrički vozači iz akojeg stoje timovi KTM-a, Aprilije, Kawasakija... Za odlazak na ovakvo takmičenje potrebno je mnogo sredstava. Grad Subotica već četiri godine pomaže Gabora i njegovo učešće na Dakar relijima na kojima ujedno promoviše naš grad i Srbiju. Pored Grada, Gabor podršku ima od Euro-Petrola, ministarstva omladine i sporta republike Srbije, Pokrajine Vojvodine kao i mnogih drugih koji žele da pomognu subotičkom motoristi.

- Drago mi je što sam ove godine uspešno završio Dakar reli, i time opravdao moje sponzore kojima je to bio prvenstveni cilj.  Odlično sam odradio navigaciju i sa time sam baš zadovoljan. Na ovom reliju nije najbitnije da budeš brz već da se odlično odradiš navigaciju i orjentišeš u prostoru. Puno mi pomaže dugogodišnje iskustvo, ovaj reli mogu proći samo oni koji su najsposobniji. Svi smo ovde vozači profesionalci i svi učestvujemo na raznim relijima ali Dakar je nešto posebno. Vozimo po isušenim rekama, peščanim dinama kao i na velikim nadmorskim visinama od preko 5.000 m. Najveći problem mi predstavlja satnica. Ustajemo u 03h sledi doručak i priprema za start i već u 5h ujutru napuštamo bivak. Vozimo jedno 200-300 km do specijala onda se takmičimo recimo od 08-15h onda još imamo jedno 200km do sledećeg kampa. I tako 14 dana. Vozimo i po velikim temperaturnim razlikama kada krećemo rano ujutru zna da bude i do minus osam stepeni da bi preko dana temperatura skočila i do plus 45. Za vreme relija prošli smo preko 8400 kilometara sa najdužom dnevnom etapom od 960 kilometara. Moram ovom prilikom da se zahvalim gradu Subotici koji me pomaže otkako je gospodin Simović na čelu resora za sport evo četiri poslednje godine imamo odličnu saradnju, naravno moj glavni sponzor Euro Petrol i Euro gas, zatim ministarstvo sporta republike Srbije, kao i  sekretarijat sporta Pokrajine Vojvodine, a pored njih i mnogi drugi. Moram se zahvaliti i mom prijatelju marku Kopunoviću koji je stalno uz mene i naravno mehaničaru Torstenu. Kompletan projekat Dakara mene košta oko 15 miliona dinara. Veoma je dobra saradnja i sa Radio Televizijom Srbije koja je svaki dan puštala specijalnu emisiju sa Dakar Relija. Ja se već sada pripremam za novi Dakar i nadam se da ću sledeće godinenapraviti još bolji rezultat. - rekao je u zanosu Gabor Sagmajster.

Modest Dulić izrazio je zadovoljstvo što Subotica može da se pohvali prepoznatljivim sportistima.

- Pored tradicionalnih sportova Subotica se proslavlja i po ekstremnim sportovima. Pored planinara imamo našeg Gabora koji predstavlja Srbiju i naš grad na tako velikoj sportskoj manifestaciji kao što je Dakar reli. To je dokaz da se radom, trudom, entuzijazmom, treningom i velikom željom mogu pomeriti ljudske mogućnosti. Zbog toga Gabor svake godine uspeva da popravi svoj plasman. Grad je to prepoznao još pre četiri godine i uz sve ostale sponzore stoji uz njega. Nastavićemo sa daljom podrškom sa idejom da se afirmiše naš grad, motosport ali i naša država. Drago mi je da je njegov uspeh prepoznalo i Republičko ministarstvo kao i Pokrajinski sekretarijat.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search