Megkezdődött a Winteretno

Kategorija: 

Megkezdődött a téli interetno fesztivál Szabadkán. A Népkör Magyar Művelődési Központ és a Magyar Teátrumi Társaság öt napon keresztül várja színes programokkal az érdeklődőket.

A Winteretno rendezvénysorozat a Pusztaszó együttes Végy karjaidra idő című zenés összeállításával kezdődött. A népzenei és világzenei elemeket is tartalmazó koncert Sinka István munkásságára épült. Horányi László, a Pusztaszó együttes vezetője: „Sinka, azt mondják népi szürrealisztikus stílust képviselt. A zenében is valami ilyesminek kéne lenni. Egyféle jazz elemeket tartalmazó, népzenei hagyományokat felölelő zenének kéne lenni. Én azt hiszem, hogy a Végy karjaidra idő című műsorban ez meg is született.”

A Színház az én utcámban program a Magyar Teátrumi Társaság jóvoltából érkezett Szabadkára. A szervezet már több éve dolgozik sikeres magyarországi előadások határontúli bemutatásán. Szlopoczki Janka, a Magyar Teátrumi Társaság munkatársa: „Fontos számunkra, hogy a határon túli területeken is megjelenjünk. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy két éven keresztül 2011-ben és 2012-ben is részt vettünk erdélyi fesztiválokon, mint Magyar Teátrumi Társaság. Nagyon örülünk annak, hogy erre itt Szabadkán is lehetőség nyílik.” Színházi előadások, koncertek, szakmai előadások, gyerekprogramok szerepelnek a Winteretno fesztivál programjában. Ismert színművészek, színházi szakemberek látogatnak Szabadkára. „Igyekeztünk olyan palettát, olyan színházi előadásokat elhozni, amik Magyarországon nagyon sikeresek, és minden bizonnyal itt is sikert aratnak. Már jól ismert nevek fognak megjelenni, akár Mikó István, akár Németh Kristóf személyében” - mondta Szlopoczki Janka.

A fesztivál minden rendezvényére ingyenes a belépés. A programról a Szabadka főtéren felállított információs sátorban, illetve a Népkör honlapjáról tudhatnak meg többet az érdeklődők.

Custom Search