Rukometaši poraženi od Vojvodine

Sre, 13.03.2013 - 22:00 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Vojvodina 21:24 (6:14)

1/8 Finala Kupa Srbije, Hala sportova, sudija: Branka Marić i Zorica Mašić. Gledalaca: 800. 
Sedmerci: Spartak Vojput 4/1, Vojvodina 5/4. Isključenja: Spartak Vojput 6 min. Vojvodina 10. min.

Spartak Vojput: Vukoslavović, Kosović, Jelić 3, Pavlović, Stanković 2, Janjić, Kaltak 2, Kovačević 1, Todorović, Matić, Jovanović 5, Kukić, Distol 6, Papić 2, Popović, Božović. Trener: Branislav Zeljković.

Vojvodina: Danjanović, Popov 4, Elezović 4, Barišić 1, Veselinov, Stjepanović, Abadžić, Stojanović 4, Arersnić, Čupković, Pušica, Jošić 3, Marijanac 4, Stanković 3, Bogdanović, Đurković. Trener: Momir Rnić.

Spartak Vojput je zaustavljen u 1/8 finla Kupa Srbije pošto su na svom terenu u Hali sportova poraženi sa 24:21 od Vojvodine u utakmici sa dva različita poluvremena.

Gosti su odlično počeli utakmicu, sa posebnim akcentom na brzoj odbrani u formaciji 3-2-1. Nakon početnog izjednačenja od 1:1 usledila je serija golova Vojvodine za 1:6. Kao da su se Subotičani uplašili renomiranog protivnika kome su dozvolili da se raspuca i na samom startu rezultatski odlepi. Stanković je u 11. minutu napokon prekinuo niz za 2:6. Raspoloženi Novosađani na golu su imali sjajnog Abadžića a nakon golova Elezovića i Stojanovića imali su velikih 8 golova prednosti sedam minuta pre kraja poluvremena 3:11. Tek tada su rukometaši Spartak Vojputa počeli parirati protivniku. Na odmor se otišlo sa rezultatom 6:14.

Drugo poluvreme Subotičani su znatno bolje počeli. Trener Zeljković u igru je ubacio nedovoljno oporavljenog Kovačevića, što se znatno osetilo n anjihovoj igri. Napadi su bili brži i precizniji a znatno je popravljena i igra u odbrani. Kaltak je smanjio na 7:14. Putari tada neiskorištavaju dve kontre što kažnjava Barišić 7:15. Razbranio se tada Kukić a u napadu se razigrali Distol, Jovanović i Jelić za smanjenje prednosti gostiju od samo tri gola 12:15 u 40. minutu. Meč je ušao u neizvesnu završnicu u kojoj je Vojvodina imala stalno vodstvo. Posebno interesantno je bilo u samom finišu kada su bodreni navijačima subotičani stigli na korak do izjednačenja. Na semaforu je stajalo 20:23 kada je Papić iz dva napada propustio da realizuje čak dva sedmerca. Ipak nakon još jedne uspešne odbrane Kukića, Papić iz igre sa krila pogađa za 21:23, minut ipo pre kraja. Ponovo su se odbranili Subotičani i bili na korak da stignu Vojvodinu, ali Jovanovićev šut brani golman Vojvodine, dok kapiten Novosađana, Popov postavlja konačnih 21:24.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search