Poraz odbojkašica u prvoj utakmici finalne serije play ofa

Čet, 18.04.2013 - 22:00 -- dejan.vukovic

Crvena zvezda – Spartak (Subotica) 3:1 (23:25, 25:21, 25:21, 25:16)

Dvorana: SC „Šumice“. Gledalaca: 200. Sudije: Ivan Lazarević (Šabac) i Goran Gradinski (Beograd). Trajanje meča: 113 minuta. Rezultat u seriji: 1:0.

CRVENA ZVEZDA: Popović 7, Bjelica 30, Stevanović 11, Kecman 15, Lukić 15, Milović 5, Pušić (libero), Budrović, Marinković, Simić, Vojnić-Purčar, Kubura. Trener: Ratko Pavličević.

NIS SPARTAK: Raonić 3, Trnić 6, Cvetićanin 13, Helić 20, Medić 12, T. Matić 12, Memišević (libero), D. Matić, Vujčin, Antanasijević, Radakov, Oluić. Trener: Damir Petković.

Crvena zvezda je povela u finalnoj seriji plej-ofa protiv NIS Spartaka. Aktuelni šampion je posle preokreta slavio protiv Subotičanki u meču koji je bio jedan od kvalitetnijih ove sezone u Super ligi, posebno u prva tri seta. Spartak je počeo meč sa više energije i to im se isplatilo. Uz to Subotičanke je krasilo njihovo najjače oružje ove sezone, sjajan servis. Uspele su gošće prilično da poremete prijem Zvezde i na taj način su, uz veoma dobru realizaciju napada, stigle i do početne prednosti. Spartak je držao visok nivo igre i čak je na drugom tehničkom tajm-autu imao velikih šest poena viška 16:10. Tek tada su crveno-bele uzvratile i došle do izjednačenja u završnici 20:20. Kada je bilo najpotrebnije, odbojkašice Spartaka su bile odlične, poenom Tatjane Matić povele su sa 23:21.  Poenom Adele Helić osvojile su prvi set 25:23.

U drugom periodu Zvezda je bila bolja. Osim startnih 2:0 za Spartak ostatak seta protekao je u znaku domaćih igračica. Brzo su crveno-bele stekle tri poena viška, već posle greške Medićeve 10:7, a kad je nedugo zatim Milović odservirala as bilo je 13:8. Imala je Zvezda i maksimalnih „plus šest“ posle bloka Mine Popović 15:9, ali su se Subotičanke bar na kratko vratile u igru sa tri vezana poena 15:12. Ipak, do kraja ovog perioda Spartak nije uspeo da spusti razliku, tako da su Beograđanke izjednačile rezultat u setovima 25:21.

Povela je Crvena zvezda sa 9:6 u trećem setu. ubrzo i 12:9. Malo po malo Subotičanke su se vraćale u igru, a čak su uspele i da povedu na drugom obaveznom predahu 16:15. Smenjivale su se potom rivalke nekoliko puta u vođstvu. U finiš seta se ušlo sa 20:20, kada je nakon jedne sporne lopte na momenat popustila koncentracija Subotičanki. Iskoristile su to zvezdašice i nanizale četiri poena i stigle do pet set lopti. Već drugu iskoristila je preciznim napadom Bjelica 25:21.

Ispostavilo se da je to bio kraj otpora Spartaka u ovom meču. Zvezda je odlično počela četvrti set, pa je već posle asa Jovane Stevanović i bloka Mine Popović imala veliku razliku 8:3. Na trenutak se činilo da će se Subotičanke vratiti u igru, čak su prišle na dva poena zaostatka 12:10, ali više od toga nisu mogle večeras. Na drugom obaveznom predahu Zvezda je imala prednost od pet poena, 16:11. Crveno-bele su ubrzo povele sa 19:11, i već tada je pobednik bio rešen.

Pošto se sledeća utakmica igra već u subotu 20.04. ponovo u Beogradu u dvorani Šumice sa početkom od 20h odbojkašice Spartaka su odsele u Kući fudbala u Staroj Pazovi gde će se skoncntrisati i pripremiti za naredni finalni duel.

Nakon dva meča u Beogradu nastavak finalne serije će biti u Subotici u ponedeljak 22.04. gde će Spartak, u nadamo se prepunoj Hali sportova, pokušati doći do pobede i načiniti ovaj finalni duel neizvesnim. Pokazale su večeras Subotičanke da mogu ravnopravno da se nose sa višestrukim šampionom države. Ovim putem uprava kluba poziva sve subotičane ljubitelje odbojke da dođu u Halu sportova u ponedeljak 22.04 u 18h i daju podršku našim golubicama da ostvare pobedu i nastave finalnu seriju.

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search