VII Guitar Open Festival

Čet, 18.04.2013 - 13:30 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 

Sedmi po redu Međunarodni omladinski muzički festival 7th GUITAR OPEN FESTIVAL
Subotica / 25 – 28. april 2013. godine

Udruženje građana BUM zajedno sa partenerima organizuje sedmi uzastopni Međunarodni omladinski muzički festival GUITAR OPEN FESTIVAL u Subotici, od 25 – 28. aprila 2013. godine. U cilju da se omogući osnaživanje mladih u pogledu edukacije i da im se pruži prilika da ostvare interkulturalnu razmenu sa kolegama i izvođačima iz regiona, organizatori festivala su i ove godine pripremili bogat muzički i edukativni sadržaj Festivala.

GUITAR OPEN FESTIVAL će uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, imati priliku da ugosti i domaćoj publici predstavi muzičare iz 5 zemalja.
Nastupiće Nikčević-Bulatović Guitar DUO iz Crne Gore, Ivan Andonov & Kystendil Guitar Orchestra iz Bugarske, zatim Gabor Pokol iz Mađarske, Marcin Koziol iz Poljske, kao i domaći sastav GUITANEON Duo koji čine Aleksandar Nikolić na bandoneonu i Zoran Anić na gitari. Pored edukativnog i bogatog kulturnog programa, u okviru Guiter Open festivala će se održati i međunarodni seminar koji će okupiti predstavnike muzičkih festivala iz 10 zemalja u cilju donošenja zajedničkih smernica i preporuka festivalima u regionu na koji način da poboljšaju edukativne sadržaje na svojim festivalima.

Revijalni i edukativni program ovogodišnjeg Guitar Open festivala, održava se od četvrtka 25. aprila do nedelje 28. aprila u Muzičkoj školi Subotica, u Subotici.

Ulaz na sve koncerte Festivala je besplatan.

Organizacioni tim
GUITAR OPEN FESTIVAL-a
 

Fotograf: 

Više o ovoj temi...

U okviru poslednje večeri ovogodišnjeg Guitar Open Festivala, nastupio je GUITANEON Duo koji čine Aleksandar Nikolić na bandoneonu i Zoran Anić na gitari. Ovaj sjajni duo je svojim velikim umećem i talentom uvećao atmosferu svečanog zatvaranja, a svi prisutni u svečanoj sali Muzičke škole Subotica uplovili su u čari  predivnog  zvuka tanga i milonge.

Nakon toga, imali smo priliku da uživamo u maestralnom izvođenju kompozicija velikana poput Baha, Rodriga, Merca, i uverimo se u talenat i spretne prste Marcina Koziola, mladog gitariste iz Poljske. 

Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali i posetili ovogodišnji Guitar Open Festival. Bilo je nezaboravno iskustvo. Vidimo se sledeće godine!

Post date: Sub, 27.04.2013 - 20:30

Večerašnji koncert je, kao što je najavljeno, bio posvećen mladim talentovanim muzičarima.

Prvo je nastupio trio mladih klasičnih gitarista, Iuvenes talenta, u sastavu Nađa Janjić, Novak Miljković i Luka Radovanović. Izveli su dela Kelnera, Merca, Paganinija i dr, i svojim izvođenjem potpuno opravdali naziv pod kojim su nastupili. Nakon njih, svoje gitrske veštine predstavio je Gabor Pokol iz Mađarske. Uživali smo u kompozicijama autora poput Legnanija, Turina, Asada i dr.

Ne propustite sutrašnji dan kada je i zatvaranje našeg festivala. Ulaz na sve koncerte je besplatan, zato dođite i iskusite magiju gitarskog zvuka.

Post date: Pet, 26.04.2013 - 20:00

Otvoren 7. po redu Međunarodni omladinski muzički festival Guitar Open Festival

Na večerašnjem otvaranju 7. po redu Guitar Open Festivala nastupio je Bulatović-Nikčević Guitar Duo iz Crne Gore. Publika je imala priliku da uživa u interesantnom spoju tradicionalnih izvornih pesama i flamenko zvuka dvojice majstora na gitari koji su večeras po prvi put nastupili na Guitar Open Festivalu. Neke od kompozicija koje su izveli su: Vrela voda na valove, Još ne sviće, Ritmico, Poljem se vija i dr.

Zahvaljujemo se fantastičnom Bulatović-Nikčević Guitar Duo na predivnoj uvertiri za naredna dva dana. Pozivamo sve posetioce da nam se pridruže i iskuse magiju gitarskog zvuka.

Ulaz na sve koncerte Guitar Open Festivala besplatan, a program se održava...

detaljnije
Post date: Čet, 25.04.2013 - 20:30

U periodu od 25. do 28. aprila održaće se 7. Međunarodni omladinski muzički festival Guitar Open Festival.

Za ovogodišnji festival smo planirali da napravimo mali preokret u organizaciji. U želji da svaki naredni Guitar Open Festival bude što kvalitetniji, pozvali smo predstavnike festivala iz šireg okruženja da razmenimo iskustva, primenimo primere dobre prakse, povežemo se i predstavimo najbolje od svakog festivala.

Takođe, od ove godine Guitar Open Festival postaje festival na kome će se svake druge godine održavati međunarodno takmičenje u više kategorija i majstorski kursevi klasične gitare, tako da je prijavljivanje učesnika za ove segmente festivala moguće tek za narednu, 2014. godinu.

Ne propustite ovogodišnji Guitar Open Festival, a pozivamo vas da budete...

detaljnije
Post date: Čet, 11.04.2013 - 22:05

Pred punom salom Pozorišta Kostolanji, sinoćnim nastupom Annamarie Szalma, Nikole Begovića i koncertom grupe Sabbatka, zvanično je zatvoren šesti Međunarodni omladinski festival i takmičenje u klasičnoj gitari.

Poznati su i ovogodišnji pobednici u svih šest kategorija takmičenja:

Pobednik Guitar Open Festivala 2012 je Marcin Koziol, mladi gitarista iz Poljske, koji je svojim nastupom zasluženo bio na vrhu lestvice i pokupio najveći broj brodova u pro kategoriji.

Žiri je odlučio i pobednike i drugih kategorija, a to su Luka Radovanović (V1), Lijora Šijački (IV1), Ema Kapor (III1), Jaka Škoberne (II1), Dominik Elek (I1).

Post date: Sub, 12.05.2012 - 22:00
Custom Search