Večeras počinje Guitar Open Festival

Sre, 24.04.2013 - 17:30 -- nikola.tumbas

Sedmi uzastopni Međunarodni omladinski muzički festival GUITAR OPEN FESTIVAL počinje večeras, u četvrtak 25. aprila u svečanoj sali Muzičke škole Subotica u 20 časova, nastupom Bulatović-Nikčević Guitar Dua iz Crne Gore.

GUITAR OPEN FESTIVAL i ove godine okuplja mnogobrojne klasične gitariste, mlade umetnike i talente širom regiona i Evrope sa ciljem da se omogući osnaživanje mladih u pogledu edukacije i da im se pruži prilika da ostvare interkulturalnu razmenu sa kolegama i izvođačima iz regiona.

U okviru revijalnog programa, nastupiće domaći sastav GUITANEON Duo koji čine Aleksandar Nikolić na bandoneonu i Zoran Anić na gitari, kao i mladi gitaristi Gabor Pokol iz Mađarske i Marcin Koziol iz Poljske. S obzirom da je u međuvremenu došlo do manjih izmena u programu, umesto bugarskog sastava Ivan Andonov & Kystendil Guitar Orchestra, koji usled nepredviđenih okolnosti nisu u mogućnosti da nastupe, publici će se predstaviti Iuvenes talenta trio, trio mladih klasičnih gitarista koji čine Nađa Janjić, Novak Miljković i Luka Radovanović.

Koncerti se održavaju u svečanoj sali Muzičke škole Subotica od četvrtka 25. aprila do subote 27. aprila, sa početkom u 20 časova.

Ulaz na sve koncerte Festivala je besplatan.

Organizatori Festivala se zahvaljuju generalnom pokrovitelju ovogodišnjeg festivala Ministarstvu omladine i sporta, kao i drugim organizacijama, institucijama i privrednim subjektima koje su podržale ovogodišnji Festival.
 

Custom Search