Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Otvorena nova teretana u SRC Prozivka

Čet, 16.05.2013 - 16:00 -- dejan.vukovic

Marinika Čobanov, Pokrajinski sekretar za sport i omladinu posetila je danas novootvorenu teretanu na bazenu Prozivka. Nova, moderna teretana opremljena je sredstvima Pokrajinskog sekretarijata u iznosu od 3 miliona dinara i Grada Subotice od 800.000 dinara.

- Drago mije što na prvu godišnjicu od otvaranja bazena na Prozivci imamo tu čast da pokažemo ovaj velelepni objekat Pokrajinskoj sekretarki za sport i omladinu. Uz pomoć sredstava koje smo obezbedili iz Pokrajisnkog sekretarijata uspeli smo ovaj objekat i da oplemenimo sa novom modernom teretanom koju smo danas i otvorili. Sa time smo omogućili sportistima nove uslove za trenažni proces ali naravno i rekreativcima za njihove rekreativne aktivnosti. Ovim je bazen na Prozivci postao pravi Sportsko rekreativni centar, verujem da će njegov kvalitet prepoznati građani Subotice ali i selektori nacionalnih selekcija za pripremu reprezentacija, kao što je to već uradila vaterpolo reprezentacija Srbije.- rekao je Modest Dulić, gradonačelnik Subotice.

Marinika Čobanov, pokrajinski sekretar sporta i omladine veoma je zadovoljna bazenom i naravno novom teretanom. - Subotica nije slučajno izabrana kao startno mesto za projekat razvoja strategije razvoja školskog sporta u AP Vojvodini. Ovo je jedan skroman doprinos Pokrajine ali sigurno značajan za građane Subotice. Ono što je najbitnije, a to smo čuli danas od gradskih struktura i osoba koje upravljaju bazenom i sportom da će građani imati i besplatne termine, tu pre svega mislim na studente i đake. Moram da najavim još jedan projekat koji ćemo realizovati ubrzo u Subotici. Reč je o prvom igralištu u Vojvodini pa i u Srbiji koje je većim svojim delom opremljeno spravama za decu sa invaliditetom.

Autor teksta: 
Fotograf: