Poraz fudbalera od OFK Beograda

Sre, 22.05.2013 - 19:00 -- dejan.vukovic

Spartak Zlatibor voda - OFK Beograd 0:2 (0:2).

Pre početka utakmice uprava Spartak Zlatibor vode pobrinula se za malo slavlje. Fudbaleri koji su zabeležili preko 100 nastupa u Super ligi za boje Spartak Zlatibor vode dobili su priznanja u vidu jubilarnih dresova. Nagrađeni su Vladimir Torbica koji je zabeležio 107 nastupa, Vidak Bratić (102) i Aleksandar Nosković (102). Uramljene dresove uručio je Željko Knežević, potpredsednik FK Spartak Zlatibor voda.

Utakmica je počela u izjednačenoj igri dva rivala bez izrazitih prilika za gol sa obe strane. na samom početku Despotović je imao priliku iz slobodnog udarca sa oko dvadeset metara ali pogađa samo živi zid. Gosti su iznenada poveli u 29. minutu iz prve ozbiljnije prilike, kada je Grbić snažno šutirao, golman Aleksić loptu izbio do Ivanovića koji je spretno smešta u mrežu. Uzvratili su domaći iz par poluprilika preko Puškarića i Šarca ali bez većih uspeha. Pred kraj poluvremena OFK Beograd je udvostručio vodstvo kada je Punoševac ubacio loptu sa leve strane a Pavlovski neometan je smešta u mrežu za 0:2. U poslednjem minutu prvog dela Nosković je bio u odličnoj prilici ali lopta prolazi pored gola Beograđana.

Početak drugog dela protekao je u znaku Subotičana koji su počeli znatno ofanzivnije. Nosković je na asistenciju Čovića u 52. minutu glavom pogodio gol koji je poništen zbog ofsajda. Sredinom drugog dela Despotović je probao iz slobodnog udarca no njegov šut je završio pored gola. Spartak Zlatibor voda je napadala ali su njihovi igrači teško dolazili da ozbiljnijih prilika za gol, dok su se gosti orjentisali na odbranu i kvarenje igre protivnika. Poslednju priliku imao je OFK Beograd preko Pavlovskog koji je odlično izveo slobodan udarac ali golman Aleksić još bolje intervenisao.

Zapisnik sa meča možete pogledati ovde.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search