Diletanti snimaju album svakih šest meseci

Pet, 24.05.2013 - 15:45 -- darko.kovacevic

Molim vas, ovo diletant je od talijanskog dilettante, što znači - raditi nešto iz ljubavi, a ne zarad novca.

Dakle, subotički diletantski bend Wooden Ambulance snimio je drugi po redu album, River Sand, koji može da se slobodno sluša i preuzme sa nekih od muzičkih sajtova, npr. sa Free Music Archive. Radi se o još jednom masterpiece delu, u koje su ukomponovani brojni instrumenti (nabrajaćemo ih kasnije) sa gitarom, lirikom i glasom Gorana Grubišića, načelnika Drvene ambulante. Ako me pitate o žanru, mogu vam reći da je to neka vrsta amerikane, sa neizbežnim elementima subotičke secesije.

River Sand je nastajao tokom pet meseci, tokom kojih su brojni muzičari nasnimavali deonice na kosture petnaest pesama, od kojih je za album odabrano četrnaest. Album je kompleksniji, ili komplikovaniji od njihovog veoma zapaženog prvenca Intersection.

Pod producentskom palicom Vladimira Grubora i Gorana Grubišića, svoje tragove u pesku ostavili su: Bernadett Brestyánszki (čelo, flauta), Boris Čegar (piano, melodika, back vocal), Davor Bašić Palković (bas gitara, back vocal), Dína Brestyánszki (violina, vokal), Dušan Filimonović (orgulje, sint, gitara, radio), Goran Grubišić (vokal, gitara, bendžo, usna harmonika, i još mnoštvo instrumenata), Rudolf Kovács (bubanj, drombulje), Srđan Terzin (gitar, harmonika, orgulje) i Tomislav Marijanović (truba i euforium).

Sledi koncertna promocija (na kojoj možete kupiti i fizičko, atomsko izdanje albuma) u Beogradu, Kikindi, Subotici, Segedinu i tako dalje.

 

Fotograf: 
Custom Search