ContiTech otvorio fabriku u Subotici

Sub, 01.06.2013 - 12:00 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 
Prijem Mlađana Dinkića u Continentalu
Prijem Mlađana Dinkića u Continentalu
Modest Dulić Govor na otvaranju fabrike Continental
Modest Dulić Govor na otvaranju fabrike Continental
Presecanje vrpce i obilazak fabrike
Presecanje vrpce i obilazak fabrike
Saša Vučinić o početcima saradnje sa Continentalom
Saša Vučinić o početcima saradnje sa Continentalom

Uz prisustvo ministra u Vladi Srbije, Mlađana Dinkića, danas je svečano otvorena fabrika u privrednoj zoni Mali Bajmok. Detalji u video prilozima nešto kasnije a zvanično saopštenje ContiTech-a je u nastavku..

...

ContiTech svečano otvara fabriku u Srbiji
Lokacija snabdeva crevne i cevne sisteme za evropsku automobilsku industriju • Očekuje se da će broj zaposlenih dostići 250 do kraja godine.

Hanover, 1. jun 2013. godine. Nakon perioda izgradnje od samo devet meseci, ContiTech AG sa sedištem u Hanoveru, je zvanično pustio u rad postrojenje za proizvodnju cevnih i crevnih sistema u severnom delu Srbije. Već od oktobra 2012. godine, fabrika snabdeva kupce u automobilskoj industriji. U međuvremenu, oko 150 radnika je dobilo posao u fabrici. Očekuje se da će broj zaposlenih dostići 250, do kraja godine.

ContiTech je uložio preko deset miliona evra u novo postrojenje. Ispunjavajući sve potrebne standarde kvaliteta, fabrika proširuje proizvodne kapacitete ContiTech divizije koja je specijalizovana za proizvodnju crevnih i cevnih sistema, unutar ContiTech Fluid Technology, poslovne grupacije. Fabrika u Subotici, sastavlja crevne i cevne sisteme za motore i menjače, a zatim ih dostavlja evropskim proizvođačima automobila. Godišnje, fabrika proizvodi ukupno 1,8 miliona jedinica, od kojih se dobije oko osamdeset različitih proizvoda.

Citiraćemo g. Matiasa Šunberga, vodećeg čoveka ContiTech Fluid Technology poslovne grupacije, koji navodi prednosti ove lokacije: "Subotica zauzima odličan logistički položaj prema našim kupcima. Druge prednosti su lokalno tržište rada koje nam pruža upravo sve što nam je potrebno, i kratka razdaljina do naših kćerka fabrika u Mađarskoj (Segedin) i u Rumuniji (Temišvar). "

Postoji dovoljno prostora i za eventualno proširenje na parceli u okviru bescarinske zone industrijskog parka, Mali Bajmok. Proizvodna hala koja je izgrađena na pomenutoj lokaciji obuhvata 7200 kvadratnih metara.

ContiTech Fluid Technology proizvodi cevne i crevne sisteme za potrebe automobilske i mašinske industrije, proizvodnju nafte i brojne druge industrije. U 2012. godini, 14 000 zaposlenih je ostvarilo prihod od prodaje u iznosu  od 1,360 miliona evra.

ContiTech je prethodno, 2009. godine kupio Kolubaru Univerzal, srpsko preduzeće za proizvodnju transportnih traka, i od tada proizvodi transportne trake u Velikim Crljenima za potrebe tržišta centralne i istočne Evrope. 

-

Sa preliminarnim rezultatima prodaje od €32.7  milijardi evra za 2012. godinu, Continental se ubraja u vodeće proizvođače delova za automobilsku industriju, širom sveta. Kao proizvođač kočionih sistema, sistema i komponenata za motor, menjač i šasiju, instrumentacije, rešenja za prenos multimedijskog sadržaja, elektronike za vozila, guma i tehničkih elastomera, Continental doprinosi povećanju bezbednosti u vožnji i zaštiti od klimatskih promena na globalnom nivou. Continental je takođe stručan u oblasti umreženog komunikacionog sistema za automobile. Trenutno, Continental zapošljava oko 173,000 radnika u 46 zemalja.

ContiTech divizija se ubraja u vodeće proizvođače mnoštva tehničkih proizvoda od gume  i predstavlja specijalistu iz oblasti tehnologije plastičnih materijala. Divizija razvija i proizvodi funkcionalne delove, komponente i sisteme za automobilsku industriju i druge značajne industrije. ContiTech zapošljava ukupno oko 28,000 radnika i u 2012. godini je ostvarila prodaju od oko €3.7 milijardi evra.

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Obilazak gradilišta buduće fabrike Continental.

Post date: Sub, 21.04.2012 - 14:00

Jasmin Šečić živi, a ponekad i životari u Subotici, pokraj salaša na severu Bačke. Za sebe kaže da je pasionirani ljubitelj svega što je dobro u ljudima, da se smeje neobičnim i apsurdnim situacijama, i da sve manje prepoznaje sebe od nekada. Otkad je čuo da je to uobičajeno, mnogo mu je lakše.

U slobodno vreme čita, piše (Twitter: CanBeBlank) i crta. Šta god da započne, na kraju uvek ispadne priča o malom čoveku u vrtlogu vremena.

Magistar je tehničkih nauka, strelac čak i po horoskopu, ali ga u ovom intervjuu tretiramo kao glavnog poverenika G17 Plus u Subotici. A za G17 Plus (ili URS) se kaže da su uticajna stranka, i da će biti još uticajniji.

Otud šaljem gomilu pitanja na njegovu...

detaljnije
Post date: Pon, 11.07.2011 - 08:01

- Unete i izmene programa poslovanja Direkcije za izgradnju, po kome će više novca biti potrošeno u obnovu i izgradnju putne infrastrukture

Nemačka kompanija za proizvodnju gumenih komponenti za auto-industriju, "Continental", koja na jesen treba da počne sa izgradnjom proizvodnog pogona u Subotici, zemljište u industrijskoj zoni u Malom Bajmoku dobiće besplatano. Ovakva odluka doneta je jednoglasno na jučerašnjoj sednici Skupštine grada, gde su se i vlast i opozicija složili da je reč o vrlo važnoj investiciji, koja gradu u narednih pet godina doneti gotovo povećanje od gotovo pola miliona evra samo na ime naknade za uređivanje građevinskog zemljišta.

Gradonačelnik Saša Vučinić je izrazio zadovoljstvo što je u trenucima kada nemačka "Norma grupa...

detaljnije
Post date: Pet, 08.07.2011 - 11:31
Custom Search