Odgovor Gradonačelnika Subotice na press SVM

Čet, 13.06.2013 - 15:15 -- dejan.vukovic

DS bi mogao da traži druge partnere

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić izjavio je danas da će Demokratska stranka (DS) morati da potraži druge političke partnere ako Savez vojvođanskih Mađara (SVM) i dalje bude produbljivao političke nestabilnosti. "Ili neka SVM formira koaliciju bez DS sa onima koji su spremni da slede diktat SVM i budu paravan u višestranačkom političkom životu Subotice", rekao je agenciji Beta Dulić, koji je i funkcioner DS.

Dulić je kazao da SVM želi da sa svojih 16 odbornika rukovodi celom Suboticom.

Predsednik SVM Ištvan Pastor rekao je pre dve nedelje da će odbornici te stranke u Skupštini Subotice ubuduće glasati na osnovu sopstvenih procena, a ne stavova koje zastupa većina okupljena oko DS.

"Nećemo tražiti partnere za skupštinsku većinu, već za ideju i ne zanima nas da li ćemo saveznike imati iz većine ili iz opozicije", rekao je Pastor.

Dulić je rekao da mu je drago da je SVM prihvatio dogovaranje o nastavku izgradnje zgrade subotičkog Narodnog pozorišta i da je SVM prihvatio da se za završetak tog objekta izdvoji milijardu dinara.

"Dostavio sam Komisiji za nastavak izgradnje subotičkog Narodnog pozorišta primedbe SVM i ako ova stranka želi da se kao aktivan i dobronameran partner uključi u proces rešavanja tog problema i dalje je otvoren poziv da delegira člana Komisije, a ne da se konstantno izmiče u stranu, zadržavajući lagodnu poziciju stalnog kritičara", rekao je Dulić.

On podržava ideju smanjivanja visine buduće zgrade pozorišta kako bi ona bila u skladu sa okolnim objektima i izrazio nadu da je SVM zauvek odustao od projekta iz 2006. godine koji bi grad koštao 24 miliona evra sa visinom objekta od 30 metara.

Predsednik Gradskog odbora Saveza vojvodjanskih Madjara (SVM) Jene Maglai izjavio je juče da je neophodno da vladajuća koalicija izgladi nesuglasice pre nastavka izgradnje subotičkog Narodnog pozorišta.

Info: Natalija Jakovljević

Autor teksta: 
Custom Search