Saradnja Subotice i Osijeka

Uto, 02.07.2013 - 11:30 -- miroslav.brajkov

Nastavlja se uspešna saradnja subotičkog Gerontološkog centra i Doma umirovljenika iz Osijeka na realizaciji IPA prekograničnog projekta „Regionalni centar za edukaciju, prevenciju oboljenja i fizikalnu rehabilitaciju pacijenata obolelih od cerebrovaskularnog insulta i multipleks skleroze“.

Na današnjoj press konferenciji  su bili prisutni predstavnici obe ustanove, kao i Generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici Dragan Đurić. On se ovom prilikom zahvalio direktoru Gerontološkog centra dr Nenadu Ivaniševiću na čestitkama povodom ulaska Hrvatske u Evropsku Uniju i pohvalio saradnju dve države, a i ove dve institucije, jer će se zajedničkom saradnjom lakše doći do evropskih fondova.  

Dr Nenad Ivanišević je  istakao kako je razmena iskustava na temu sistema socijalne zaštite veoma značajna i najavio za 30. avgust završnu konferenciju vezanu za ovaj projekat koji je vredan 100.000,00 eura. „Za buduće evropske projekte je bitno partnersko povezivanje. Od 1. septembra očekujemo novi IPA projekat sa Republikom Hrvatskom u kojem će nam partner biti Ustanova iz Osijeka“ dodao je Ivanišević.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search