Sporna lokacija izgradnje podzemne garaže

Pet, 12.07.2013 - 13:30 -- nikola.tumbas
Detalj sa javne rasprave o podzemnoj garaži
Detalj sa javne rasprave o podzemnoj garaži

Projekat "Izgradnja podzemne garaže i izgradnja manifestacionog trga" na mestu postojećeg zatvorenog parkinga kod Otvorenog univerziteta bila je tema današnje javne rasprave povodom projekta izgradnje javne garaže i uređenja trga u Plavoj sali Gradske kuće. Javnu raspravu je vodila predsednik tehničke komisije, Gordana Gavrilović, u čijem sastavu su prof. Grković Slobodan, Darko Plenk i Miša Stojković.

Osnovno pitanje koje se nametnulo učesnicima pored "ekoloških" je u stvari ekonomska opravdanost čitavog poduhvata i zašto sada pored svih postojećih "problema" i nezavršenih projekata uopšte razmišljati o ovako nečemu... (Učesnik javne rasprave, Mile Zgonjanjin je to naglasio i ukazao na nedostatak onog bitnijeg za život građana i razvitak grada, a to je nedostatak prostora za mala i srednja preduzeća... videti minutažu snimka od 50.18)

Komentar gradonačelnika Modesta Dulića na pitanje o ovoj javnoj raspravi je bio - Ja sam apsolutno protiv ove investicije bez ozbiljne analize o ekonomskoj opavdanosti iste kao i uticaja ovog projekta na ostale okolne objekte!

Sama ekonomska opravdanost projekta je deo studije Studije opravdanosti ali ona nije bila tema danas. (više o tome možete čuti u prilogu) koju je radio Saobraćajni fakultet iz Beograda u sklopu celokupnog rešenja gradskog saobraćaja. Studiju o proceni uticaja na Životnu sredinu uradili su, videti u nastavku -

INVESTITOR:                            JP Direkcija za izgradnju Grada Subotica

NAZIV OBJEKTA:                     JAVNA PODZEMNA GARAŽA

MESTO GRADNJE:                  SUBOTICA, Trg Cara Jovana Nenada

ODG. PROJEKTANT:               Dr Petar SANTRAČ, dipl.građ.inž.

PROJEKTANTI:                        Dr Đula FABIAN, dipl.građ.inž.

                                                   Željko BAJIĆ, dipl.građ.inž

SARADNICI:                              Milan DRAGOJLOVIĆ, dipl.građ.inž.

                                                   David MILUNOVIĆ, dipl.građ.inž.

                                                   Milica RODIĆ, dipl.građ.inž.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search