Oproštaj od Jelene Čanković

Uto, 23.07.2013 - 15:30 -- dejan.vukovic

Jelena Čanković zvanično se oprostila od ŽFK Spartak i od Grada Subotice na današnjoj maloj svečanosti i ujedno press konferenciji koja je održana u medija centru Gradske kuće. Mlada fudbalerka Spartaka karijeru će nastaviti u čuvenom španskom klubu Barceloni, što predstavlja veliki uspeh za klub, Suboticu ali i sam ženski fudbal Srbije. Pored odlaska Jelene u Barcelonu na konferenciji je reči bilo i o učešću Spartaka u drugoj kvalifikacionoj grupi UEFA Lige Šampiona koje će se održati u Klužu (Rumunija)

- Fudbalerke Spartaka su ponovile uspeh od prošle sezone postali ponovo prvaci Srbije i tako osigurali plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Uz povoljan žreb želim im puno sreće za plasman među 32 najbolje u Evropi i korak dalje ukoliko se ukaže prilika. Danas imamo i razlog više za okupljanje pošto je sa nama Jelena čanković koja će karijeru nastaviti u slavnoj ekipi Barcelone. Želim joj blistavu karijeru i da u Španiji pokaže sav svoj blistavi potencijal – istakao je Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport.

- Ovo je izuzetan trenutak za nas, kada vidite da ste proizveli igrača koji sa nepunih osamnaest godina tražen od takve jake Evropske ekipe kao što je Barcelona. Jelena treba da bude primer svim sportistima koji su zacrtali svoj cilj I njega uspeli da ostvare. Naravno velike zasluge za sve što smo uradili dugujemo i Gradu Subotici koji su stali uz nas i u ovim teškim trenucima kada svi osete finansijsku krizu. Svojim ovogodišnjim rezultatima opravdali smo izbor za najbolji sportski kolektiv Grada i Pokrajine a na terenu pokazali da smo i dalje najbolji u Srbiji. Jeleni u ime kluba želim da kažem veliko HVALA za sve što je učinila za klub. – istakao je Zoran Arsić, predsednik ŽFK Spartak .

Jelena se zahvalila na lepim rečima. – Želim da se zahvalim svima koji su uticali na moju karijeru. Tu mislim na grad Suboticu posebno na ljude koji vode sport koji su mi obezbedili sve neophodne uslove za nesmetano funkcionisanje i treniranje. Naravno velike zasluge za moj uspeh ima Spartak, klub koji je pokazao visok nivo profesionalizma i koji mi je puno pomogao u sportskom i ljudskom razvoju. Ovo sigurno nije moj poslednji boravak u Subotici, vratiću se ponovo u ovaj grad koji će nositi posebno mesto u mom srcu.

Bojan Arsić, sportski direktor izneo je više detalja o kvalifikacionom turniru. Spartak će igrati u drugoj grupi koja se igra u Klužu (Rumunija ) od 08- 13. avgusta ove godine. Prvu fazu priprema fudbalerke su odradile na Zlatiboru a sada treninge nastavljaju u Subotici I započinju a kontrolnim utakmicama. Nosilac grušpe je domaćin ekipa Olimpija iz Kluža koja je ušla u TOP 16 prošle godine. Tu su još prvak LItvanije, Gintra Univerzitetas I Lipejas Metalurgs prvak Letonije. Po oceni Borisa Subotičanke imaju ponovo šansu da uspešno završe kvalifikacionu grupu u i nastave takmičenje u Evropi, što je ujedno i cilj kluba. Na kraju konferencije Nemanja Simović je ispred Grada uručio poklon Jeleni Čanković kao I ŽFK Spartak koji joj je poklonio njen uramljen dres.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search