Nyeregbe Vajdaság!

Kategorija: 

Kora délután kezdetét vette a Vajdasági Vágta. Zobnaticára több ezer néző érkezett már az előfutamokra is. A Vágta jelszava: Bátorsággal és becsülettel! E két erényt példaként mutatja fel a verseny és a nemzeti összetartozás gondolatát hírdeti.

A gyerekektől a felnőttekig szinte minden látógatót a lovak szeretete vonzotta ki a Vágtára. Az egész családnak kellemes kikapcsolódást jelent a szurkolás, a verseny nyújtotta izgalmak. A futamoknak, illetve az egész rendezvénynek csak nyertesei vannak - hangzott el az ünnepélyes megnyitón. Az eseménnyel hagyományt kívánnak teremteni - mondta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. A futamok résztvevői díszes öltözékben vonultak fel a közönség előtt és letették a Vágta fogadalmát. „Abban reménykedem, hogy ma egy hagyományt indítunk el, hogy ez az esemény felsorakozik a Gyöngyösbokréta, Durindó az Amatőr Szíinjátszók Találkozójának sorába. Úgy mint egy másfajta művészeti mutatvány, mert ez is az önazonosság-tudatnak és -ápolásnak a része. Büszke vagyok arra, hogy a vajdasági magyar közösség merített önmagából annyi erőt, hogy ezt a rendezvényt meg tudta szervezni.”

A rendezvénnyel tisztelgünk őseink előtt - mondta Székely Tibor, a Nemzeti Vágta főkapitánya. Bunford Tivadar, a HÁló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány igazgatója úgy véli: ősi lovas nemzetként az esemény lehetőséget kínál hogy feleleventsük feledésbe merült szokásainkat, hagyományainkat.

Custom Search