Frizbi turnir za dane vikenda u Subotici

Uto, 30.07.2013 - 12:08 -- dejan.vukovic

Za dane vikenda u Subotici će se održati internacionlani frizbi turnir u organizaciji kluba "Subotiče Osice" koji su članovi Subotičke alternative. Frizbi klub je osnovan prošle godine i ovo je prvo veliko takmičenje ovog kluba.

Hrvoje Ušumović, organizator turnira i jedan od osnivača "Subotičkih osa" je rekao nešto više o samom sportskom događaju - Osnovani smo prošle godine, takmičimo se u regionalnoj ligi. Ovaj sport se igra na terenu 100x37 metara. Na terenu ima tri zone i jedna igračka zona. Igraju po sedam igrača u ekipi a rekvizit za igru je disk (frizbi). Igrači koji imaju disk ne smeju da trče i imaju deset sekundi da dodaju saigraču. Cilj igre je da se uhvati disk u protivničkoj gol zoni. Do sada smo igrali u regionalnom takmičenju sa ciljem da se afirmišu mladi klubovi iz regiona. Na našem turniru će učestvovati 7 ekipa iz Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Turnir se održava na terenu FK Palić i traje dva dana 3. i 4. avgusta. Prvog dana mečevi su od 9-20h dok će se drugog dana 4. avgusta mečevi igrati od 9.15h.

Ovih dana u Subotici treba da se osnuje i Frizbi savez Srbije pošto postoje tri aktivna kluba što je minimum za osnivanje Saveza.  

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search