Proslava Ilindena Fondacije „Makedonsko sunce“

Kategorija: 

Makedonska nacionalna zajednica u Subotici, u organizaciji Fondacije „Makedonsko sunce“ obeležava najveći nacionalni praznik makedonaca Ilinden. Ovom prilikom čestitamo svim našim sugrađanima Makedonskog porekla nacionalni paznik Iliden, želimo da ga provedete radosno i u miru, ispunjeni verom i ljubavlju ponosni na svoje poreklo.

Mi iz fondacije ukazujemo da, uprkos postignutom napretku, borba za istinsku ravnopravnost još traje, te pozivamo sunarodnike da se aktivno uključe u procese promovisanja svih ljudskih i manjinskih prava i da hrabro i odgovorno koriste prava koja su im garantovana našim propisima.

  U cilju obeležavanja ovog veoma značajnog praznika raspisujemo konkurs za izbor najlepših likovnih radova učenika mlađih razreda osnovnih škola na temu tolerancije i zajedničkog suživota.Pravo na učešće na Konkursu imaju učenici osnovnih škola sa prebivalištem na teritoriji Mesne zajednice „Mali Bajmok“,gde je i najveća koncentracija naše zajednice, od prvog do četvrtog razreda, a konkurs je otvoren od 02. do 20. Avgusta 2013. godine. Likovni radovi podnose se u zgradi Mesne zajednice u periodu od 8,00 do 14,00 časova, svakog radnog dana, a izbor najboljeg rada vršiće tročlana komisija. Najbolji likovni radovi biće korišćeni za dizajniranje Ilindenskih čestitki koje će u ime fondacije biti uručene nasim sugrađanima, a za najbolje radove predviđene su i nagrade.

 

Služba za informisanje Fondacije MS

Custom Search