Smiriti tenzije posle incidenta

Čet, 22.08.2013 - 10:27 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 
Srđan Šajn izjava za medije po susretu sa Modestom
Srđan Šajn izjava za medije po susretu sa Modestom
Modest Dulić izjava za medije po susretu sa Sajnom
Modest Dulić izjava za medije po susretu sa Sajnom
Stevan Nikolić Romska deca hoće da idu u školu
Stevan Nikolić Romska deca hoće da idu u školu
Pitanja novinara za Modesta i Šajna
Pitanja novinara za Modesta i Šajna

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić danas je, u Gradskoj kući, primio Srđana Šajna, predsednika Saveta za integraciju Roma Vlade Republike Srbije. Uz ocenu da je razgovor bio konstruktivan, Modest Dulić je najavio da će se uskoro održati još jedan sastanak tokom koga će se dogovoriti određene i konkretne mere.

- Najpre želim da isto onako oštro kako sam osudio nemile događaje koji su se proteklog vikenda dogodili u Subotici osudim i pokušaj zloupotrebe tih nemilih događaja, srećom pojedinaca koji su želeli da ovom događaju daju nacionalnu konotaciju i na taj način praktično doprinesu širenju verske, rasne i međunacionalne mržnje, istakao je gradonačelnik Dulić.

Više o ovome pročitajte ovde a u video prilozima možete videti celinu press konferencije kao i odgovore na pitanja novinara...

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Na današnjem sastanku gradonačelnika Subotice Modesta Dulića i načelnika Policijske uprave u Subotici MUP-a Republike Srbije Borivoja Mucalja, kome je prisustvovala i predsednica Skupštine grada Maria Kern Šolja, rukovodstvo grada je upoznato sa bezbednosnom situacijom u Subotici.

Gradonačelnik je čestitao Policijskoj upravi u Subotici na brzoj i efikasnoj akciji lišavanja slobode odgovornih za nemili događaj od proteklog vikenda u gradu i najavio logističku pomoć grada u funkcionisanju Policijske uprave u Subotici.

U prvoj fazi, grad će finansirati postavljanje 9 kamera za video nadzor na najznačajnijim javnim lokacijama. Takođe grad Subotica i Policijska uprava u Subotici će zajednički zatražiti od Ministarstva...

detaljnije
Post date: Čet, 22.08.2013 - 14:34

У опсежној акцији, суботичка  полиција је јуче лишила слободе малолетника, због постојања основа сумње да је, у раним јутарњим часовима 17. августа, извршио три кривична дела разбојништва, квалификовано од стране тужиоца Вишег јавног тужилаштва у Суботици. 

Постоје основи сумње да је, шеснаестогодишњак у заједници  са четрнаестогодишњим малолетником, којег је судија за малолетнике Вишег суда ставио у притвор до 30 дана, у суботу у временском периоду од 02.20 часова до 02.40 часова, у Жељезничком насељу и насељу Кертварош у Суботици, у три одвојена случаја, напао три особе.

Осумњичена шеснаестогодишња особа, приведена је судији за малолетнике Вишег суда...

detaljnije
Post date: Uto, 20.08.2013 - 10:23

2013.08.20.13.38 - Povodom ovoga se oglasila i PMN sa saopštenjem, gde traži se pod hitno traži civilna straža, koje možete pogledati ovde

2013.08.20.11.43 - Predsednik Romske partije Srđan Šajn je, povodom nasilja koje su počinila dvojica maloletnika u Subotici, pozvao državu da odlučno reaguje jer je to najbolji način da se ne naruši skladan život različitih nacionalnih zajednica u celoj Srbiji. - videti link ovde -  “...

detaljnije
Post date: Pon, 19.08.2013 - 12:02
Custom Search