Obilazak spomenika priznatih osoba našeg grada

Uto, 03.09.2013 - 15:39 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 
Maja Rakočević Cvijanov Obilazak spomenika istaknutih osoba Subotice
Maja Rakočević Cvijanov Obilazak spomenika istaknutih osoba Subotice

Povodom Dana grada Međuopćinski zavod za zaštitu spomenika kulture u saradnji sa TIC-om organizovao je dvosatnu šetnju - obilazak i predstavljanje spomenika istaknutih osoba Subotice. Obilazak je vodila Biljana Govorušić, sa licencom turitičkog vodiča i volonter - greeter Đorđe Todorović.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić i član Gradskog veća zadužen za omladinu i turizam Vjekoslav Ostrogonac su, kod platoa ispred ulaza u Železničku stanicu u Subotici, prisustvovali premijeri multimedijskog umetničkog događaja "Arhitektura, da li se to pleše?".

Post date: Pon, 09.09.2013 - 13:17

U okviru obeležavanja Dana Grada ove godine je uvršteno je i otvaranje XX skupa sa međunarodnim učešćem "Tehnologija, kultura i razvoj" sa temom ZAPADNI BALKAN NA PUTU KA EVROPSKOJ UNIJI. Iako jubilarni, dvadeseti po redu, zvaničnih gostiju sa nivoa republike nije bilo iz razloga što je aktuelna Vlada R.Srbije sa svojim ministarstvima praktično od juče u formiranju timova. Više o tome prof.dr Danica Drakulić u svom obraćanju medijima. Takođe, kasnije u prilozima će biti dodati zvučni zapisi nekoliko obraćanja i to :

Vlastimir Matejić, predsednik Programskog odbora - Srbija 2030. Skice jedne vizije

Dragoljub Mićunović - Jedna vizija razvoja političkog sistema Srbije...

detaljnije
Post date: Uto, 03.09.2013 - 17:17

Nakon trideset pet godina podstanarskog života, Radio Subotica se napokon preselila u svoje prostorije, koje je obezbedila lokalna samouprava. Nova adresa radija je Park Rajhla Ferenca 1-8 (preko puta Pošte 2). Tim povodom a u okviru proslave dana grada i 45 godina postojanja Radija Subotice danas su svečano otvorene nove prostorije.

Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Modest Dulić, predsednica Skupštine grada Marija Kern Šolja, pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu i informisanje Aleksandar Kravić i veliki broj prijatelja Radija. Direktor radija Toni Bedalov zadovoljan je odnosom lokalne samouprave prema ovom medijskoj kući, i ovom prilikom je rekao: - Radio Subotica ima 47 zaposlenih koji...

detaljnije
Post date: Pon, 02.09.2013 - 19:43

Povodom Dana grada, u  petak je  ispred zgrade pozorišta podignut mozaik u obliku grba Grada Subotice, nastao  po ideji i realizovan od strane UG “PhotoWalkers”  a uz podršku Grada Subotice, Kancelarije za mlade Grada Subotice i UG”BOC”.

Projekat pod nazivom "Pokaži koliko voliš  Suboticu" realizovan je tokom leta  od  samih članova udruženja PhotoWalkers, kao i od polaznika početnog kursa fotografije.

Mozaik je veličine 5x5 metara i sačinjen od 6328 fotografija nastalih na teritoriji Subotice.  Na pozorištu će biti izložen do srede, a kasnije premešten na neku drugu lokaciju i biće od strene UG”PhotoWalkers”ustupljen gradu na korišćenje. Samim tim,  ovaj projekat  je veoma  važan za Suboticu jer se može koristiti u promotivne svrhe grada na različitim manifestacijama i...

detaljnije
Post date: Pon, 02.09.2013 - 13:25

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić, član Gradskog veća zadužena za obrazovanje dr Etela Jerinkić i Zoltan Šifilš, isped mađarskog nacionalnog veća, su Osnovnoj školi „Majšanski put”, svečano obeležili prijem novih đaka prvaka i početak školske godine.

Više o tome u video prilozima...

Post date: Pon, 02.09.2013 - 10:13
Custom Search