Subotica osvojila gradski kup

Sre, 18.09.2013 - 23:14 -- dejan.vukovic

Bratstvo - Subotica  2:6 (1:2)

Stadion u Tavankutu, Gledalaca: 100. Sudija: Zinaja Goran pomoćnici: Šeregelj Kristofer, Bursać Nemanja. Strelci: Drčelić u 8., 12., 47. i 81. min., Purković 61. min. i Čović u 88. min. (za Suboticu), Tumbas Stipan u 30. min. i Krčelić Daniel u 53. min.

Bratstvo: Spasovski, Tumbas A. (Vuković), Vojnić Hajduk, Kopunović, Sloboda, Serenče, Bedeković (Gilović), Krčelić, Skenderović, Tumbas S., Šakirovski (Skenderović)

Subotica: Kumozec, Tikvicki, Nikšić, Đuranović, Ilovac (Tomišić), Todorović, Drčelić, Popović (Purković), Nikšić B. (Vučković), Benjak, Čović.

Subotica je pobedom nad ekipom Bratstva iz Ljutova osvojila ovogodišnji Kup Gradskog fudbalskog saveza Subotice: Finale Kupa odigrano je na terenu Fk Tavankut koji je bio uspešan domaćin završne utakmice. Junak utakmice bio je fudbaler Subotice, Dobrivoje Drčelić koji je postigao čak četiri gola u ovom susretu.

Subotica je bila favorit u ovom duelu. Bratstvo je uspešno pariralo protivniku u prvom poluvremenu da bi u nastavku susreta Subotica došla do ubedljive pobede. Povela je Subotica golovima Drčelića u 8. i 12. minutu susreta, ali uporni fudbaleri Bratstva su golom Stipana Tumbas u 30. minutu smanjili na 2:1 i utakmicu učinili zanimljivijom i neizvesnijom. U nastavku susreta u ovom trenutku kvalitetnija ekipa Subotice postigla je još četiri gola od kojih je dva ponovo dao Drčelić, dok su po jedan postigli Purković i Čović.

Nakon susreta podeljene su medalje za finaliste kao i pobednički pehar GFS koji kapitenu Subotice, Filipu Ilovcu uručio Ivica Bošnjak. Za najboljeg igrača kompletnog takmičenja u Kupu GFS proglašen je kapiten Bratstva, Serenče Julije. Njemu je plaketu predao komesar takmičenja i večeras delegat na ovoj utakmici Dušan Radošević.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search