Bačka pobedila u gradskom derbiju

Ned, 22.09.2013 - 20:28 -- dejan.vukovic

Bačka 1901 - Palić 2:0 (0:0)

Stadion kod Somborske kapije, Gledalaca. 400. Sudija: Banjeglav Jelena (Bačka Topola). Pomoćnici: Ćirić Nemanja, Harmat Atila (Subotica). Strelci: Ivanović Đorđe u 70. i 84. min. (za Bačku).

Bačka 1901: latinović, Dragić (46. Kolundžić), Stojković (46. Vujaklija), Svitić, Ušumović, Panić, Ivanović, Radosavljev, Grubor, Lazinica, Mandić (66. Simović).

Palić: Pešić, Pavić, Vučković, Stevanović, Bjedov, Štrbac, kaluđerović, Jočić (79. Kobiljski), Ljubenović, Rajkovača, Maksimoić (65. Požar).

Gradski derbi Srbske lige pripao je najstarijom klubu u zemlji koji je danas na svom stadionu kod Somborske kapije savladao ekipu Palića sa 2:0 golovima Đorđa Ivanovića u drugom poluvremenu.

U prvom poluvremenu vodila se velika borba najčešće na sredini terena. Obe ekipe su imale svoje prilike za gol, ali mreže su mirovale. Palić je najopasnije zapretio preko Vučkovića koji je pogodio stativu, dok je najbolju priliku za Bačku propustio Grubor. Početak drugog poluvremena pripao je Paliću da bi se domaći ubrzo konsolidovali i počeli ozbiljnije da prete. Igrao se 70. minut kada je upućen centaršut pred gol Palića gde se nalazio Ivanović koji sa tri metra glavom pogađa mrežu za vodstvo Bačke. Nakon gola domaći su preuzeli inicijativu i šest minuta pre kraja udvostručili vodstvo iz jedne bezopasne situacije kada je golman Pešić krivo procenio jednu visoku loptu koja ga je preletela i došla na drugu stativu gde iz mrtvog ugla Ivanović glavom postiže svoj drugi gol na utakmici. Interesantno je da je glavni sudija bila žena Jelena Banjeglav koja je odlično obavila svoj zadatak, imala je isti kriterijum za obe ekipe.

U sledećem kolu Palić na svom terenu dočekuje ekipu Tekstilca, dok će Bačka na megdan ekipi Dunava u Stare Banovce. Nakon šest odigranih kola prva na tabeli je ekipa Sente sa 15 osvojenih bodova. Bačka se nalazi na 9 mestu sa 9 bodova dok je Palić do sada sakupio 4 boda i zauzimaju 13 poziciju na tabeli Srbske lige grupa Vojvodina. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search