Fudbalerke željno iščekuju Ligu šampiona

Sre, 02.10.2013 - 12:24 -- dejan.vukovic

ŽFK Spartak ostao je jedini predstavnik Srbije koji se takmiči u Evropi. Fudbalerke Spartaka nalaze se među 32 najbolje ekipe Evrope i u sledećem dvomeču nokaut faze dočekuju ekipu Rossiyanke iz Moskve. Prva utakmica se igra na stadionu Spartaka 9. oktobra u 15h dok je revanš sedam dana kasnije u Rusiji. Tim povodom ŽFK Spartak je održao press konferenciju na kojoj su učestvovali sportski direktor Bojan Arsić, kapiten Violeta Slović, njen zamenik Nevena Damjanović i Nemanja Simović, član gradskog veća za sport.

Rossiyanka se nalazio na petom mestu UEFA rang liste u ženskom fudbalu. Iskusna ekipa koja ima skup jakih pojedinaca najčešće igra u formaciji 4-3-3 i to defanzivno. Ekipa je slabija u odnosu na prošlu sezonu i trenutno se nalaze na petom mestu u prvenstvu. Spartak prepušta ulogu favorita ruskinjama ali traži svoju šansu za istorijski plasman među 16 najboljih ekipa Evrope.

- Na samom početku želim da se zahvalim ovim devojkama koje su dovele utakmicu Lige šampiona ponovo u naš Grad. Učinićemo sve da Subotica bude dobar domaćin utakmice Lige šampiona i očekujem da smo stvorili određene preduslove da ove godine odemo korak dalje. Naravno ne želim sa rezultatom da opteretim ove mlade devojke jer je zasigurno veliki uspeh novo učešće u elitnom rangu takmičenja. Klub odlično radi, raduje činjenica da su pojačali rad u školi fudbala i oformili B tim. - istakao je Nemanja Simović.

Kapiten Violeta Slović je rekla da respektuju protivnice ali vide i svoju šansu u dvomeču sa ruskinjama. - Ekipa Rossiyanka je iskusna ekipa sa velikim brojem reprezentativnih igračica, sjajnog golama i trenera ali mi smo željni dokazivanja i sa velikom željom dočekujemo utakmicu. Samopouzdanje nam je na visokom nivou posebno posle dobrih rezultata u dosadašnjem delu prvenstva i posle dobrih igara Očekujemo podršku publike i nadam se dobrom rezultatu i da svojim igrama opravdamo i dostojno reprezentatujemo naš klub i grad Suboticu.

Bojan Arsić, sportski direktor kluba je istakao ozbiljnost organizacije ovakve utakmice u Subotici - Žfk Spartak se izuzetno uvažava u Evropskoj kući fudbala, postali smo neki mali hit jer uspevamo svake godine da se plasiramo u Ligu Šampiona i to se ceni. Imamo i problema i mislim da smo prevazišli okvire Grada jer smo jedini predstavnici Srbije u fudbalu koji se još uvek takmiči u Evropi. Grad i mi smo partneri i želimo što bolje da organizujemo ovaj susret i da udovoljim UEFA standardu. Želimo da odigramo meč u Subotici, jer je ovaj grad to zaslužio. U završnim smo pregovorima sa TV prenosom i nadam se da će slika iz Subotici otići širom sveta. Ove godine ŽFK Spartak će biti primoran da naplaćuje ulaznice, što od nas i traži UEFA. Ulaznica će se prodavati po ceni od 300 dinara, a sa prikupljenim sredstvima ćemo pokušati da pokrijemo neke stavke oko organizacije samog meča.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search