XV Sednica skupštine grada

Čet, 17.10.2013 - 21:37 -- nikola.tumbas
XV Sednica skupštine grada
XV Sednica skupštine grada

Na brojna pitanja odbornika o tome kada će izgradnja ovog objekta biti završena, gradonačelnik Subotice Modest Dulić je rekao da to, pre svega, zavisi od priliva potrebnih sredstava. Uz konstataciju da se, na osnovu rasprave o ovoj tački dnevnog reda, može zaključiti da nijedan odbornik neće glasati protiv donošenja Rešenja o nastavku rekonstrukcije, restauracije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta, on je istakao da to ukazuje da su prevaziđene političke razmirice i da se pozorište više ne doživljava kao „zeleni”, „žuti” ili „crveni” projekat nego kao projekat koji je bitan za sve građane.

- U ovom trenutku teško je odgovoriti na pitanje kada će pozorište biti gotovo, jer da živimo u ozbiljnoj državi gde se poštuju ugovori ja bih vam garantovao da će Narodno pozorište za dve godine biti završeno. Podsetio bih da je Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine izdvojio ove godine najpre 75 miliona dinara, zahvaljujući čemu smo krenuli u nastavak izgradnje starog, zaštićenog dela pozorišta i da je novom, nedavno donetom odlukom, obezbedio još 85 miliona, što će nam pomoći da do idućeg leta završimo taj stari deo objekta. Pokrajina ispunjava ugovorne obaveze, ali ostaje velika enigma kako će republika da ispoštuje svoje obaveze, naglasio je Modest Dulić.

Više o ostalom pročitajte ovde

U Ilustrovanom video prilogu, do momenta glasanja o prvoj tački, poslušajte celokupnu sednicu skupštine.

Pre početka sednice, Mirko Bajić postavio pitanje o nedolasku predsednika Srbije i Hrvatske u Suboticu i aktivnostima direktorke OŠ Matije Gubec na okupljanju dece zbog događaja itd... ( a delimičan razlog njegovog nezadovoljstva se može indirektno videti  u video prilogu Kuntića u komentaru današnje posete ) - i dobio odgovor da je u pitanju protokol susreta predsednika država a ne lokalne samouprave. Dušan Stipanović takođe smatra da je na ovaj način ugled Skupštine grada ukaljan.

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

САОПШТЕЊЕ
За јавност о привременој обустави саобраћаја на локалним саобраћајницама

У оквиру радова на рехабилитацији дела коловоза око Народног позоришта доћи ће до тоталне обуставе саобраћаја у улицама Браће Радић, Цара Душана и Бранислава Нушића.

Обустава ће трајати у временском периоду од 26. фебруара 2024. године до 20. априла 2024. године

***

KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY

ideiglenes útlezárásról

A Népszínház körüli utak felújításán végzett munkálatok miatt a Radić fivérek utcája, a Dušan cár utca és a Branislav Nušić utca le lesznek zárva a forgalom elől.

Az útlezárás 2024. február 26-ától április 20-áig tart.

Post date: Pet, 23.02.2024 - 17:47

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišli su danas završne radove na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji Narodnog pozorišta u Subotici.|

Angažovali smo sve  raspoložive resurse kako bismo u narednim mesecima pustili najstariji teatar na prostoru nekadašnje Jugoslavije u funkciju. Ovo je veliki i složen objekat sa mnogo izazova zbog čega smo obezbedili kontinuitet radova u finansijskom i tehničkom smislu, izjavio je Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, biće to hram kulture i sedište kulturnih zbivanja, a u budućnosti, kako je dodao, i mesto kojim ćemo se ponositi i gde će umetnici imati prostor i uslove dostojne ovako velikog i uspešnog grada.

Na proleće...

detaljnije
Post date: Uto, 06.02.2024 - 18:28

Detalj radova na fasadi Narodnog pozorišta.
Ugovoreni radovi od ranije na popravci fasada i čišćenje oluka od lišća a nakon toga ugradnja svetla između stubova.

Post date: Čet, 01.02.2024 - 11:55

Radovi na 8/2 fazi, čijim završetkom pozorište može da bude u funkciji aneksima ugovora uvećani su za oko 30 miliona dinara.

U poslednja dva meseca potpisana su tri aneksa Ugovora sa izvođačima na nastavku adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje Narodnog pozorišta, čime je početna vrednost radova uvećana za oko 30 miliona dinara.

Posao na poslednjoj, završnoj 8/2 fazi kada je u pitanju teatarski prostor poveren je krajem prošle godine konzorcijumu preduzeća koji predvodi SMB gradnja iz Subotice, a uključene su još i firme „Rotel“, takođe iz Subotice, ARJ „Tehnolodži“ iz Novog Sada, „Tehnosektor“ iz Kragujevca i „Svetlost teatar“ iz Beograda. Za posao čija je procenjena vrednost bila 962,5 miliona dinara, oni su dali...

detaljnije
Post date: Pet, 18.08.2023 - 22:49

По уговору у наредних осам месеци треба да буду завршене све просторије унутар талијиног храма како би у њега могли да се уселе и глумци и техника. Реконструкција Народног позоришта у Суботици траје од 2007. године. Да ли ће ова година бити кључна за завршетак реконструкције Народног позоришта у Суботици?

Покрајинска и градска власт тврде да хоће, јер је управо у Градска управа Суботице закључила уговор о јавној набавци са компанијом „СМБ градња“ о извођењу радова на 8/2 фази, уједно и последњој фази у процесу реконструкције, адаптације и доградње Народног позоришта. За ову, последњу фазу радова обезбеђено је 1,154 милијарде динара, а Влада Србије је изградњу суботичког театра, која иначе тече од 2007. године, прогласила пројектом од...

detaljnije
Post date: Pet, 10.02.2023 - 13:09
Custom Search