Preko 250 preduzeća odazvalo se Simensovom Sajmu dobavljača

Sre, 30.10.2013 - 14:53 -- nikola.tumbas

Sajam za buduće poslovne partnere - Postani Simens dobavljač, okupio je više od 250 zainteresovanih preduzeća koja će konkurisati kako bi u narednom periodu postali dobavljači jednog od najvećih industrijskih giganata, kompanije Simens. Da je Simensov projekat odjeknuo širom Evrope, govori podatak da su se za ovaj Sajam zainteresovale i druge kompanije iz Simensove grupacije kako bi i one u Srbiji pronašle svoje dobavljače.

U saradnji sa Asocijacijom malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije, a uz podršku Ministarstva privrede Republike Srbije, u Gradskoj kući u Subotici predstavljeni su zahtevi za buduće dobavljaće kompanije Simens u domenu nabavke, kvaliteta, zaštite životne sredine i bezbednosti i zdravlja na radu. Nakon toga, svi zainteresovani su se u Simens fabrici vetrogeneratora upoznali sa izloženim komponentama, a kako je najavljeno, zbog velikog interesovanje, Sajam će najverovatnije biti ponovljen i u maju naredne godine.

„Iskreno, drago mi je da vidim ovakav odziv preduzeća i siguran sam da će uz našu podršku uspeti da podignu nivo proizvodnje, za koju napominjem da će biti serijska, kako bi ispunili visoke standarde naše kompanije. U ovom prvom momentu vrednost proizvodnje oko 90 gotovih komponenti iznosi 10 miliona evra, koje ćemo, siguran sam, kasnije i udvostručiti, a veliki broj zainteresovanih kompanija i fabrika iz regiona me uverava da sam u pravu. Sad nam je bilo bitno da se međusobno upoznamo, da potencijalni dobavljači dobiju sve neophodne informacije kako bi znali šta se od njih očekuje“, rekao je Tihomir Rajlić, generalni direktor kompanije Siemens d.o.o. Beograd.

Nakon prezentacija namenjenih budućim dobavljačima, organizovana je i izložba svih komponenti  u fabrici, gde su potencijalni partneri mogli da se upoznaju sa radom fabrike za vetrogeneratore, kao i da razgovaraju sa predstavnicima Simensa.

Tagovi: 
Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search