Dani energetike u Novom Sadu

Čet, 31.10.2013 - 14:00 -- miroslav.brajkov

Direktor Genontološkog centra, dr Nenad Ivanišević, učesnik je trodnevne konferencije “Dani energetike”, koju organizuje Pokrajinski sektretarijat za energetiku i mineralne sirovine AP Vojvodine u saradnji sa Centralno-evropskim forumom za razvoj (CEDEF), a koja se dešava u Master centru Novog Sada.

Sa projektom pod nazivom “Upotrebom sunca do kvalitetnijih usluga socijalne zaštite”, direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević, prezentovaće novi energetski projekat koji je u planu. Učešćem na okruglom stolu gde se prezentuju invensticioni projekti i mogućnosti finansiranja u energetskoj efikasnosti i obnovljivih izvora energije, projekat će dobiti i eventualnu kritiku i realnu mogućnost ostvarenja. Direktor ove Ustanove, prezentovaće i dosadašnje projekte energetske efikasnosti koji su relaizovani pri ovoj Ustanovi socijalne zaštite, kao što su Termoizolacija objekta Dudova Šuma, Postavljanje devet pločastih solarnih kolektora za pripremu tople sanitarne vode u objektu Doma Za Negu, Postavljanje 44 pločasta solarna kolektora za pripremu tople sanitarne vode u objektu Dudova šuma, kojima se obezbeđuje ušteda gasa i smanjuje emisija ugljen dioksida, i drugih.

CEDEF je nezavisna ekspertska organizacija, vodeća u regionu, koja se zalaže za aktivnu primenu energetske efikasnosti (EE) i obnovljivih izvora energije (OIE) u Srbiji i Crnoj Gori. Neke od aktivnosti ove organizacije su: primena konkretnih mera za povećanje energetske efikasnosti i upotrebu obnovljivih izvora energije, zagovaranje usvajanja neophodne zakonske regulative, pružanje stručne obuke, u tehničkim, pravnim i finansijskim aspektima projekata iz oblasti EE i OIE i druge.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search