Nastavak akcije crnogorske zajednice na osnivanju Savjeta

Kategorija: 

     Udruženje Crnogoraca Subotice u okviru nastavka započete akcije prikupljanja potpisa članova crnogorske nacionalne zajednice u Subotici radi osnivanja Nacionalnog savjeta Crnogoraca u Republici Srbiji,organizuje u dane 14 i 15 novembra 2013. god u periodu od 15-17 časova, u prostorijama Udruženja u ulici Braće Radić br.4 (ulaz iz dvorišta),sudsku ovjeru potpisa onih članova crnogorske zajednice koji žele da podrže osnivanje ovog tijela.

     Rukovodstvo Udruženja moli sve one svoje članove koji do sad nijesu bili u prilici u prošlom terminu da daju svoj potpis za Nacionalni savjet, to učine ovom prilikom jer se bliži vrijeme za pokretanje akcije za početak izbora  za članove Nacionalnog savjeta.

     Kao što je u javnosti poznato,sve nacionalne zajednice koje postoje na području Subotice,u skladu sa pozitivnim zakonima Republike Srbije imaju pravo da stvaraju uslove,sudskom ovjerom potpisa, zarad osnivanja svojih Nacionalnih savjeta, pa Udruženje Crnogoraca Subotice  smatra da je potrebno uložiti malo vremena i napora i ostvariti ponuđeno pravo.

    U tom smislu,upućujemo poziv svima koji sa razumijevanjem shvataju ove aktivnosti,da nam se pridruže u navedenim terminima u Udruženju.

                                                                          Predsjednik Udruženja

                                                                           Crnogoraca Subotice

                                                                          prof.Vojislav Raičević

Subotica,12.11.2013.

Custom Search