Fudbaleri Spartaka pobedili Radnički

Sub, 23.11.2013 - 17:43 -- dejan.vukovic

Spartak - Radnički 1:0 (0:0).

Subotica, Gradski stadion, gledalaca: oko 1.000. Sudija: Boško Jovanetić (Užice). Žuti kartoni: Cicmil, Kovačević (Spartak), Bulatović, P. Jovanović, Petrović (Radnički).

Spartak: Aleksić, Antonić, Radović, Cicmil, Puškarić, Kovačević, Mrkela (56. Farkaš), Trivunović (70. Džugurdić) Torbica, Šarac, Nosković (89. Milić)

Radnički: Filipović, P. Jovanović (82. Petrović), Pavlović, Bulatović, Živković, Ćulum, Kolarević (79. Ljubinković), Pauljević, Hadžibulić (70. Milenković), Stojanović, A. Jovanović.

Fudbaleri Spartaka trijumfovali su u utakmici 13. kola Jelen Super lige savladavši minimalnim rezultatom ekipu Radničkog iz Niša sa 1:0, golom Torbice iz penala u 74. minutu.

Utakmica u Subotici nije bila atraktivna i lepa za oko, već je to bio čvrst duel dve podjednake ekipe u kojoj je zasluženo slavio Spartak koji je pokazao više želje za pobedom. Početak meča pripao je gostima koji su imali terensku inicijativu ali bez konkretnijih prilika. Spartak je odgovorio u 19. minutu odličnom akcijom. Lopta je došla do Trivunovića koji je pronašao slobodnog Puškarića na desnoj strani koji odlično šutira sa oko 16 metara, ali odličnom intervencijom golman Filipović čuva svoju mrežu. Opasni su bili domaćini dva minuta kasnije ali šut Torbice je otišao pored gola. Do kraja poluvremena Cicmil se mogao upisati u listu strelaca ali lopta koju je zahvatio glavom nasela je na prečku umesto u mrežu.

U drugo poluvreme Spartak je ušao znatno odlučnije. Ulaskom Farkaša napadi su postali intenzivniji dok su se gosti ograničili na opasne kontra napade. Nakon samo par minuta nastavka Torbica je još jednom naterao golmana Filipovića da se istakne. Spartak je do pobedonosnog gola došao u 74. minutu kada je Šarac presekao napad gostiju i sjurio se ka protivničkom golu. U šesnaestercu je sa leđa oboren od strane Jovanovića, nakon čega je sudija bez razmišljanja pokazao na belu tačku i žuti karton za igrača Radničkog. Sigurni izvođač najstrože kazne bio je kapiten Vladimir Torbica. Novu priliku subotičani su desetak minuta kasnije, Puškarić je izveo slobodan udarac a za malo kratak je bio Nosković. U finišu susreta Radnički je propustio dve idealne prilike za izjednačenje.

Na kraju treba pohvaliti još jednom navijače Spartaka i Radničkog koji su i na ovoj utakmici zajedno navijali za oba rivala. Ambijent koji se retko viđa na fudbalskim terenima Evrope. Sve čestitke Marincima i Meraklijama !

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search