Izbor najbolje Kevedinke

Uto, 21.01.2014 - 16:21 -- dejan.vukovic

Red vitezova vina "Arena Zabatkienses" organizovao je izbor najbolje Kevedinke sa Subotičko-Horgoške peščare. Izbor je održan u restoranu Mala Gostiona gde se pred žirijem našlo 28 vina Kevedinki od raznih proizvođača.

Po rečima predsednika žirija bilo je vrlo kvalitetnih vina ali i onih koji imaju ozbiljne mane usled lošeg tretiranja grožđa ili samoga vina. Kevedinka koja po oceni žirija bude najbolja biže proglašena za barjak vina reda vitezova Arena zabatkiensis. Proglašenje će se održati na dan Svetog Vinka u sredu 22.01. u restoranu Mala gostiona na Paliću gde će biti održano veče najbolje Kevedinke.

Vitezovi na dan Svetog Vinka, u sredu, 22. Januara u 11h organizuju izlazak u vinograde vinarije Di Bonis u Radonovcu. Tom prilkom će se obaviti tradicionalni ceremonijal, probna rezidba i degustirati vina domaćina.

Uveče u "Maloj gostioni" na Paliću, sa početkom od 19 časova održaće se VEČE NAJBOLJE KEVIDINKE, gde će se proglasiti najbolja Kevedinka berbe 2013g. Goste će zabavljati Hajnalka Buš i SU Bend, a pored toga će moći uživati u Vinima Kevidinke od 20-tak proizvođača sa Subotičko - horgoško peščare i iz Mađarske. Za večeru će biti poslužen  "Palićki voz".  Cena ulaznice sa večerom i vinom Kevidinke „koliko ko može“ iznosi 1.000,00 dinara  Rezervacije na telefon: 024/753-245 i 024/753-447

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search