Odbojkašice Spartaka pobedom okončale ligaški deo

Čet, 27.02.2014 - 22:08 -- dejan.vukovic

NIS Spartak – Smeč 5 3:0 (25:18, 25:22, 25:16)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca: 120. Sudije: Filip Vrndić i Dušan Španović. Trajanje meča: 68 minuta.

NIS SPARTAK: Medarević, Memišević (libero), Cvetićanin 12, Sredić 6, Vujčin 1, Antanasijević 1, S. Medić 10, Mitrović 11, T. Matić 9, Oluić, D. Matić (libero), O. Medić 1. Trener: Damir Petković.

SMEČ 5: Vasojević, Pavlović 5, Brđović 2, Bojanić (libero), Šviković, Glavčić, Banović 7, Vojnić-Purčar 11, Petronijević 4, Kaličanin 7. Trener: Vladan Avramović.

Odbojkašice Spartaka opravdale su ulogu favorita i savladale ekipu Smeč 5 kojoj je ovo bila poslednja utakmica u ovoj sezoni, pošto se sele u niži rang takmičenja. Domaće su rasterećeno odigrale meč i sada ih čeka doigravanje u play ofu sa ekipom Jedinstva iz Stare Pazove.

Gošće su povele sa 1:4 u uvodnom delu utakmice da bi subotičanke preokrenule rezultat i sa minimalnom prednošću 8:7, nakon bloka Medićeve, otišle na prvi obavezni predah. Uspele su domaće da se odlepe, ali ni to nije obeshrabrilo kragujevčanke da uhvate priključak. Spartak serijom u finišu, lako privode prvi set kraju.

Odlično su golubice započele drugi set, povele su sa 6:1. Međutim uporne gošće još jednom pokazuju da imaju potencijal i nakon as servisa Petronijevićeve dolaze do izjednačenja 9:9. Iskusnija ekipa Spartaka uspela je da se odlepi u finišu seta, Cvetićanin dovodi svojoj ekipi set loptu 24:21, a nakon greške gošći subotičanke osvajaju drugi set sa 25:22

Smeč je poveo sa 7:6 na početku trećeg seta. Spartak serijom poena vraća prednost i najavljuje konačnu pobedu. Nakon tri vezana as servisa  Aleksandre Cvetićanin domaće su imale velikih 15:9. Sredić sigurnim napadom kroz sredinu završava večerašnju utakmicu.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search