Velika pobeda nad Metaloplastikom

Ned, 02.03.2014 - 00:06 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Metaloplastika 22:21 (10:11).

Subotica je nakon deset godina dočekala najtrofejniju ekipu Srbije, Metaloplastiku iz Šabca. Rukometaši Spartak Vojputa su ponovo uspeli da savladaju renomiranog protivnika. Nakon pobede u Šabcu u prvom delu sezone večeras su rukometaši Spartak Vojputa nošeni velikom podrškom publike, slavili i u Subotici u dramatičnoj i rezultatski neizvesnoj utakmici. Pobedu su overili 15 sekundi pre kraja golom Kovačevića. Utakmicu je posmatrao i savezni selektor Vladan Matić. 

Uvodni deo utakmice pripao je gostima koji su preko iskusnog Žikice Milosavljevića održavali rezultatsku prednost od dva gola 1:3 i 3:5. Ubrzo je Metaloplastika stigla i do prednosti od tri gola pošto se domaći nisu snalazili u napadu. Precizan je bio Žikica za 3:6, a zatim i Grujičić 6:9. Poslednjih pet minuta prvog poluvremena Spartak Vojput je zaigrao znatno snažnije u odbrani, razbranio se i golman Cvetković koji je dao posebnu sigurnost svojim saigračima. Preko brzih kontranapada koje je realizovao Jovanović, putari su stigli do izjednačenja 10:10 u poslednjem minutu. Ipak na odmor se otićlo sa minimalnim prednošću Metaloplastike 10:11 nakon novog gola Grujičića. 

Subotičani su odlično započeli drugo poluvreme. Knežević je izjednačio na 11:11, da bi u sledećem napadu Jovanović doneo prvo vodstvo 12:11. Domaći rukometaši su golom Jelića uspeli da se odlepe na dva gola prednosti u 42. minutu, 16:14. Sedam minuta pre kraja Distol lob udarcem vara golmana šabčana za 20:18. U sledećem napadu Kovačević povećava na 21:18, pet minuta pre kraja susreta. Metaloplastika je tada pokazala svoje kvalitete, sa tri gola u nizu dolaze do izjednačenja 21:21, minut ipo pre kraja. Usledila je velika borba na terenu. Kovačević je uspeo da realizuje napad Spartak Vojputa i 15 sekundi pre kraja postigne gol za 22.21. Nisu gosti uspeli da organizuju napad i upute šut ka golu. Sa zvukom sirene počelo je slavlje domaćina kome nova dva boda puno znače u daljem raspletu i borbi za play of.

Zapisnik sa meča
 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search