Najavljeno prvenstvo Srbije u boksu

Uto, 04.03.2014 - 15:08 -- dejan.vukovic

U Medija centru Gradske kuće najavljeno je prvenstvo Srbije u boksu za mlađe kategorije koje će se po prvi put održati u Subotici. Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu za uzrasne kategorije pionira, mladih, juniorki, mladih devojki i seniorki održaće se u sportskoj sali Tehničke škole Ivan Sarić u periodu od 06. 03. do 09. 03. 2014. godine . 

Po rečima prvog trenera boks kluba Spartak Tomislava Antelja, očekuje nas kvalitetno prvenstvo države na kojem će učestvovati preko 100 takmičara. Subotičani imaju odlične boksere i očekuje se da potvrde primat koji imaju u državi. Najperspektivniji je zasigurno Sabo Florijan koji se sa srebrnom medaljom vratio iz Moskve sa veoma jakog međunarodnog turnira na kojem su učestvovale zemlje u kojima je boks kao sport izuzetno razvijen. To je ujedno bio poslednji turnir pred nastupajuće Svetsko prvenstvo. Florijan je tamo ostavio izuzetan utisak, pobedio je tri veoma jaka takmičara i na kraju u finalu poklekao u jednoj izjednačenoj borbi od takmičara iz Moldavije. Antelj očekuje odličan nastup mladog subotičkog boksera i na Svetskom prvenstvu, a to je korak ka odlasku na Olimpijadu u Rio gde se nada osvajanju medalje. 

Pored Florijana, boje Spartaka su predstavljali Aleska i Veljko Gligorić, takođe velike nade Spartaka. Antelj ističe odlične rezultate boksera i najavljuje ciljeve kluba - Pokazali smo da Spartak iz Subotice ime najbolje boksere u ovom delu Evrope, a nadam se da će to biti i potvrđeno medaljom na Prvenstvu sveta. Hvala Gradskoj upravi koja nam je pomogla za put u Rusiju i što nas podržava u sportskom događaju organizaciji Prvenstva Srbije. Biće ovo prilika da i neki novi klinci zavole boks, i da nam se pojave u bokserskoj sali. 

Satnica Prventstva Srbije:

- petak , 07. 03. 2014:

  • 13,00 časova - žrebanje takmičara
  • 15,00 časova - četvrtfinalne borbe u sportskoj dvorani Tehničke škole. 

- subota, 08. 03. 2014:

  • 15,00 časova polufinalne borbe u sportskoj dvorani Tehničke škole

- nedelja, 09. 03. 2014:

  • 12,00 časova - finalne borbe

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search