Najavljen Super Enpi Kup

Čet, 20.03.2014 - 18:10 -- dejan.vukovic

Subotica i karate klub Enpi će ponovo biti domaćini Super Enpi Kupa, petnaestog po redu koji će u Hali sportova u nedelju 23. marta od 9h okupiti preko 1.500 takmičara karatista iz jedanaest država. Pvodom ove tradicionalne sportske manifestacije održana je konferencija za štampu na kojoj je najavljen turnir.  Na konferenciji za štampu na kojoj je turnir najavljen.

Član Gradskog veća Subotice zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac, najavio je predstojeće takmičenje. – Grad je imao, a i imaće u budućnosti sluha za lepe sportske akcije kao što je petnaesti Super Enpi kup. Verujem da će nedelja biti pravi praznik karatea. Pozivam sve ljubitelje ovog sporta u Subotici da dođu do Hale sportova u uživaju – istakao je Ostrogonac.

Milorad Ćopić, predsednik Karate kluba Enpi, istakao je masovnost turnira – Dolaze nam takmičari iz Bugarske, Makedonije, Poljske, Nemačke, Rumunije, Mađarska, Slovenije, Bosne i Hercegovine i veliki broj takmičara iz Srbije. Super Enpi Kup se održava pred velika evropska takmičenja i stoga očekujemo da se selekcije pojave u najboljim sastavima. Što se nas tiče konkretno KK Enpi, dočekujemo ga u dobrom raspoloženju. Naši takmičari su bili sjajni na upravo završenom Prvenstvu Vojvodine, a ovo će biti prilika da odmere snage sa najboljima u regionu.

Milenko Pejušković, predsednik Organizacionog odbora takmičenja podsetio je na uspešan niz turnira – Kada smo počinjali nismo ni mislili da ćemo stići do brojke od petnaest godina. Tokom ovog perioda ugostili smo goste iz preko 30 zemalja, a ako računate da je svaki put bilo od 1.000 do i više od 1.500 boraca, onda je jasno koliko je karatista prošlo kroz Suboticu. Imamo samo pohvale i lepe reči od gostiju. Ima i onih koji na ova takmičenja dolaze već petnaest godina. Organizacija nije laka, svake godine je sve teža zbog finansijske situacije, dugujemo zahvalnost i lokalnoj zajednici koja nam pomaže da izdržimo.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search