Ilija Maravić novi predsednik Skupštine grada

Pet, 21.03.2014 - 09:47 -- nikola.tumbas
Ilija Maravić Detalji glasanja i izjava zamedije
Ilija Maravić Detalji glasanja i izjava zamedije
Gojko Radić o budućem radu Skupštine grada
Gojko Radić o budućem radu Skupštine grada

Unutar stranački problemi ne bi smeli da opterećuju funkcionisanje aktuelne gradske vlasti. Sa dostojanstvom realnosti, i objektivnošću uzvišene profesije univerzitetskog profesora, da se izdignem iznad nerealne stvarnosti, podnosim Skupštini grada Subotica ostavku na mesto Predsednika Skupštine grada Subotice sa 21 martom 2014 godine. Svoje političko delovanje nastaviću u okviru stranačke opcije kojoj pripadam.

Sa izrazima zahvalnosti Odbornicima, Gradskom veću, Gradskoj upravi I Gradonačelniku, nastavit cu svoj rad u Skupštini grada u svojstvu odbornika.

Prof. dr Radmilo Todosijevic, Emeritus

Ovo je bio uvod sednicu skupštine grada koju je pročitao Mirko Bajić.

Takođe Vesna Berta je pismeno doznačila da nije više član LSV-a. Više o tome pogledati ovde

Na mesto predsednika Skupštine grada predložen je Ilija Maravić (SNS) i izabran sa 50 glasova "za".

Novost je i to da je Milan Vučković, dao ostavku kao član Gradskog veća a na njegovo mesto predložen je Nebojša Daraboš. (nekada menadzer elittea Palic i direktor TOS-a)

online izveštaj Nikola Tumbas

 

U prilogu detalji sa glasanja i izjava za medije Ilije Maravića i komentar Gojka Radića

 

***

U nastavku deo izveštaj sa www.subotica.rs

Upitan, u jednoj od skupštinskih pauza, da li će u narednom periodu biti izabran i član Gradskog veća koji bi bio zadužen za oblast zdravstva, gradonačelnik Maglai je rekao da će taj problem biti rešen u narednih desetak dana.

- Za oblast zdravstva neće biti zadužen član Gradskog veća nego ću angažovati saradnika ili savetnika, jer ne želim da otvaram nova radna mesta i nove funkcionerske pozicije. Mislim da to može da se reši na kvalitetan način i sa minimalnim troškovima. Činjenica je da je Gradu potrebna osoba koja će koordinirati primarnu zdravstvenu zaštitu, a i ja bih želeo da imam detaljniji uvid u funkcionisanje zdravstvene zaštite na teritoriji grada Subotice. Takođe, moramo da imamo i kontakte sa subotičkom Opštom bolnicom, jer i tamo ima dosta problema, naglasio je Jene Maglai.

Zbog prelaska na novo radno mesto - zamenik načelnika Gradske uprave - dosadašnji sekretar Skupštine grada dr Đula Ladocki podneo je ostavku na tu funkciju. Za novog sekretara Skupštine grada postavljena je Tamara Jevtić, diplomirani pravnik.

Na današnjoj sednici usvojena je i Odluka o donošenju Plana generalne regulacije VII za zone „Kertvaroš“ i „Novi grad“ i delove zona „Mali Radanovac“, „Radanovac“ i „Palić“, a doneta je i Odluke o donošenju Plana generalne regulacije za naselje Donji Tavankut.

„SOS Sinagoga” Fondacija za restauraciju i revitalizaciju Sinagoge dobila je novi naziv - Fondacija „Subotička Sinagoga”. Usvojenim izmenama Odluke preciznije su definisani ciljevi Fondacije, kao i organ upravljanja Fondacijom. Fondacijom upravlja Upravni odbor čiji je predsednik gradonačelnik, a ukupno osam članova imenuju se na predlog osnivača i Jevrejske opštine Subotica – po tri, dok dva člana predlaže Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine. Odlukom su i imenovani članovi Upravnog odbora.

Izmenjena je Odluka o pokretanju preispitivanja načina obračuna cene toplotne energije u gradu, koja je doneta decembra prošle godine. Umesto Ivana Franciškovića, koji je podneo ostavku, za predsednika Radne grupe imenovan je Grgo Horvacki, a umesto Božidara Jovanovića novi član Radne grupe kao predstavnik korisnika usluga je Miroslav Cvijić. Radna grupa za preispitivanje načina obračuna cene toplotne energije nije podnela izveštaj u prethodno predviđneom roku od 60 dana, pa je dobila još 30 dana za taj posao.

Skupština grada usvojila je i izmene Odluke o održavanju čistoće, i rešenja o imenovanju predsednika i članova nadzornih odbora u javnim i javno komunalnim preduzećima. Ova prodecura započeta je na prethodnoj sednici Skupštine grada, kada u 11 javnih i javno komunalnih preduzeća nisu imenovani svi članovi nadzornih odbora.

Dosadašnji ombudsman Zlatko Marosiuk postavljen je za zaštitnika građana Subotice i za naredni period od šest godina, a postavljene su i njegove zamenice – Erika Tot Salai i Ljiljana Vuković Simić.

Iz odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine istupila je odbornica Vesna Berta (Građani Srbije), čime je ova odbornička grupa prestala da postoji, s obzirom da su u lokalnom parlamentu ostala dva odbornika ove stranke.

 

Custom Search