60 godina JKP Dimničar

Uto, 01.04.2014 - 17:22 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 
Detalji sa obilaska prostorija JKP Dimničar
Detalji sa obilaska prostorija JKP Dimničar
Jene Maglai i Nikola Pajić Izjave za medije
Jene Maglai i Nikola Pajić Izjave za medije

Gradonačelnik Jene Maglai je najavio obilazak svih javnih preduzeća da bi video u kakvom su stanju gradska javna preduzeća. Prvo preduzeće koje je obišao je JKP "Dimničar" koje igrom slučaja danas slavi 60 godina postojanja i čišćenja dimnjaka našeg grada. Nikola Pajić, v.d. direktor, sa svojim saradnicima, Rica Andrašem - predsednik nadzornog odbora, Drčić Stevica odobornik u skupštini grada, dočekao je gradonačelnika koji je po običaju bio vrlo precizan u tajmingu dolaska, 12.00, i onda ga proveo kroz sve prostorije preduzeća od podruma do njegove kancelarije, pokazavši mu u kakvom su stanju i informisao ga o radovima na sređivanju istih od kojih pojedine 11 godina nisu bile ni krečene.

Više o ovome u video prilozima, obilazak i izjave za medije...

 

 

Više o ovoj temi...

U nastavku serije obilazaka javnih preduzeća, predstavnici gradske samouprave obišli su danas JKP "Subotička toplana".

Zaključak je na kraju bio da je toplana spremna za početak grejne sezone kada se za to steknu temperaturni uslovi, tri dana za redom sako je temperatura ispod 12 stepeni. Zvanični termin početka grejne sezone je inače 20 oktobar.

Za slučaj da dođe do poteškoća u snabdevanju gasom, videti ovde za zimu 2009. kakva je kriza bila, kotao na mazut je spreman a rekostrukcija vrelovoda je završena.

Izjave za medje u prilogu.

Post date: Uto, 14.10.2014 - 18:14

U seriji obilaska javnih preduzeća od strane gradske samouprave danas je na redu bilo JKP "Vodovod i kanalizacija".  Gradonačelnik Jene Maglai  i Marija Kern, član gradskog veća zadužena za komunalije su došli sa novinarima dok su predsednik skupštine, Ilija Maravić i zamenik gradonačelnika Tomislav Veljković, zbog obaveza, nešto kasnije pridružili sastanku sa rukovodiocima preduzeća.

Valerija Tot Godo, direktorica prezentovala je sa svojim saradnicima situaciju u ovom najbitnijem javnom preduzeću u gradu.

Preduzeće održava preko 530 km vodovodne i 270 km kanalizacione mreže. Neki sistemi su ovde stari preko 30 godina I procena je da se 60% mora zameniti.

Gradonačelnik je naglasio problematiku plana razvoja preduzeća i rekao da ce se ubuduće morati planirati prema...

detaljnije
Post date: Uto, 12.08.2014 - 23:42

Danas je započela sezona kupanja na Gradskom bazenu u Dudovoj šumi. Gradonačelnik Jene Maglai i Vjekoslav Ostrogonac član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam obišli su Gradski stadion i od direktora Tot Roberta dobili informacije o stanju na objektima.

Radnici JKP Stadiona uradili su niz radova na poboljšanju objekta i uslova za kupanje i rekreaciju građana. Uloženo je oko 2 milona dinara većinom sredstva samog JKP Stadiona, sa čime su se poboljšali uslovi i stvorile vidne uštede u daljem funkcionisanju. Ofarban je tobogan spolja i metalni deo: Čeka se još posebna plastifikaciona masa iz Nemačke za plastificiranje unutrašnjeg dela trebalo bi da se ostvari u skorije vreme pošto se čeka plastifikaciona masa iz Nemačke. Ofarbani su mali bazeni, termalni mali bazen, ...

detaljnije
Post date: Pet, 13.06.2014 - 16:04

Gradonačelnik Jene Maglai, u pratnji svog zamenika, Tomislava Veljkovića, i predsednika skupštine Ilije Maravića posetili su Javno komunalno preduzeće „Suboticagas” gde će razgovarali sa vršiocem dužnosti direktora „Suboticagasa” Draganom Božinovićem i i ostalim članovima rukovdstva firme o zatečenom stanju i o aktuelnim problemima u preduzeću.

Gradonačelnik je izjavio da je ovo preduzeće jedno od ređih svetlih primera rada javnih preduzeća i da će biti "pionir" od javnih preduzeća u tome da će uplatiti deo svojih prihoda u budžet grada. (00.00 - 03. 26.)

Dragan Božinović, v.d. direktora, rekao je da ubuduće Suboticagas davati besplatne gasne priključke za sve građane koji se odluče za njihovu uslugu  (03.36 - 06.18)

 

Post date: Pet, 30.05.2014 - 14:00

U okviru nastavka obilaska javnih preduzeća gradonačelnik i predsednik skupštine, Jene Maglai i Ilija Maravić, obišli su službene prostorije JKP "Čistoća i zelenilo" kao i vozni park na gradskoj deponiji koja je u okviru ovog preduzeća. Obilazak azila za pse kao trećeg dela ovog preduzeća je predviđeno za drugu priliku.
Osmesi na fotografijama govore o tome da su se situacija u ovoj firmi popravlja. A u izjavama za medije, sa oba mesta obilaska, Jene Maglaija i Slobodana Miloševa direktora JKP-a saznat ćete između ostalog i koje su uštede ostvarene tokom prva tri meseca samo na potrošnji goriva.

Kako je izgledao obilazak gradske deponije pre tri godine videti...

detaljnije
Post date: Pet, 25.04.2014 - 17:12
Custom Search