Najavljeno prvenstvo Srbije u šahu

Sre, 02.04.2014 - 11:44 -- dejan.vukovic

Subotica će biti domaćin 8. Prvenstva Srbije u šahu koji će se održati od 7. do 19. aprila. Prvenstvo Srbije su najavili Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam i Ivan Sedlak predsednik šahovskog kluba Spartak. Prvenstvo će se održati u velikoj sali Nepkera svaki dan od 15:30. Ulaz za sve posetioce i ljubitelje šaha je besplatan.

Po rečima Vjekoslava Ostrogonca, Subotica je rado prihvatila domaćinstvo najboljih šahista Srbije među kojima je šah klub Spartak jedini klub koji će imati dva predstavnika na ovom prvenstvu, reč je o velemajstoru Nikoli Sedlaku i internacionalnom majstoru Novaku Čabarkapi. "Subotica je grad koji prepoznaje dobre sportske kolektive i podržaće svaku ovakvu inicijativu"

Na prvenstvu učestvuje 14 šahista koji će u 13 kola odigrati partiju svako sa svakim. Subotičane predstavljaju Nikola Sedlak koji je bio prvak 2010g. i od koga se očekuje da se bori za novog prvaka Srbije. Pored Sedlaka Spartak će predstavljati i omladinac Novak Čabarkapa koji je omladinski prvak Srbije. Turnir će ujedno poslužiti da se izabere reprezentacija naše zemlje koja će predstavljati Srbiju na šahovskoj Olimipijadi koja će se održati u Tromsou (Norveška). Okupiće se najbolji šahisti Srbije među kojima ima 10 velemajstora. 

Za najbolje šahiste predviđene su i novčane nagrade, i to od prvog dio sedmog mesta. Za prvaka je predviđeno 120.000 dinara, drugoplasiranom će pripasti  90.000 a trećem  60.000 dinara. Svečano otvaranje će biti u ponedeljak 07. aprila u 15h kada će gradonačelnik Subotice povući prvi potez i time zvanično otvoriti Prvenstvo.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search