Uspešan nastup Creative studia

Sre, 09.04.2014 - 23:06 -- dejan.vukovic

U nedelju, 6. aprila 2014., održano je nacionalno takmičenje u organizaciji ASDU (Austrian Show Dance Union). Priliku da se takmiče za prolazak u dalji tok takmičenja, odnosno plasman na evropsko prvenstvo, dobilo je 126 koreografija različitih kategorija (Open, Savremeni balet, Klasičan balet, Mjuzikl, Džez balet, Hip hop i Produkcije), starosnih grupa (deca, junior 1, junior 2, odrasli) i disciplina (solo, par/trio, mala grupa, formacija).

Creative studio Subotica, na ovom takmičenju predstavio se internacionalnim sudijama sa ukupno 7 koreografija. Deca uzrasta od 6 godina do srednjoškolskog uzrasta, po mišljenju sedmočlanog žirija iz Austrije i Nemačke, svojim neprikosnovenim izvođenjem, zaslužile su 1 prvo, 4 druga, jedno treće i jedno četvrto mesto sa sledećim koreografijama:

  • Ja verujem u vile - uzrast do 8 godina - 4. mesto koreograf : Mirjana Perčić
  • The Pirate`s life - uzrast do 8 godina - 2. Mesto, koreograf: Ivana Meandžija
  • Laste - uzrast do 12 godina - 2. mesto - koreograf :Mirjana Perčić
  • Hush little Baby - uzrast do 12 godina - 2. mesto – koreografi: Mirjana Perčić i Maša Lukić
  • Always running - juniori 1 ( do 15 godina) - 1. mesto – koreograf: Mirjana Perčić
  • Mala noćna muzika - juniori 2 ( do 19 godina) - 2. mesto - koreograf : Maša Lukić
  • Novogodisnja čarolija - produkcija - 3. mesto

Objavljene su i koreografije koje su dobile pravo da se takmiče na Evropskom prvenstvu koje će ove godine biti održano u Austriji. Koreografije "The Pirate`s life" i obe koreografije u izvedbi najstarijih ballerina, osvojile su broj bodova koji je neophodan za dalji plasman. Mirjana Perčić, Maša Lukić i Ivana Meandžija idejni su tvorci koreografija koje su po oceni žirija zaslužile da odmere snage na evropskom prvenstvu koje će se održati u Klagenfurtu od 23-25. maja ove godine. Odlazak baletskog studija na državno takmičenje, podržao je Gradski sekretarijat za kulturu i Suboticatrans.

Autor teksta: 
Custom Search