Antić: Pristup SNS je očekivani potez

Čet, 17.04.2014 - 18:34 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 

Dejan Antić (1977) - odbornik u Skuštini grada

- Na prošloj sednici uočeno je da se grupa odobrnika oko tebe približila u klupama odbornicima SNS-a. Šta ima konkretno novo po tome pitanju?

- Nakon završetka republičkih izbora i nakon naše podrške SNS-u i Aleksandru Vučiću na republičkom nivou, mislim da je očekivani potez da se Udruženje građana Samostalne socijaldemokrate i politički opredelilo. Sama svrha postojanja udruženja građana bili su lokalni problemi kojima smo se bavili. Otkrivanje tih problema i pokušaj i ideje za rešavanja tih problema. Jednostavno osetili smo da se u udruženju građana desilo to da su u SNS-u prepoznali političku snagu koja bi mogla da te probleme u nekom vremenskom periodu i reši. Tako da smo odlučili da damo doprinos i da politički u Skupštini grada delujemo kroz odborničku grupu SNS-a.

Naravno udruženje građana će i dalje da postoji u svojoj formi i u svom obliku ali na način kojim će se baviti humanitarnim radom, društvenim radom, otkrivanjem problema i pomoći u tom socijalnom sektoru. Kroz politički rad daćemo kadrove koji će moći da iznesu ove nove reforme, naravno transparentno republičkim reformama. Lokalna sredina je specifična sredina, svaka za sebe. Naš grad se suočava sa velikim privrednim i socijalnim problemima i mi smo tu da kroz Skupštinu grada i rad naših najboljih kadrova doprinesemo razvoju i poboljšanju tog stanja. Tri odbornika su trenutno prešla u odborničku grupu SNS i očekujemo da će jedno 90% članova udruženja građana potpisati i pristupnice. Naravno i oni koji ne budu prešli u SNS oni će da ostanu članovi udruženja građana. Stvar je u tome da je udruženje otvoreno za sve članove bilo kojih političkih opcija, koje će se baviti prepoznavanjem socijalnih problema, radom na terenu i jednom horizontalnom povezanošću sa ostalim udruženjima građana i nevladinim organizacijama. Znači odvojićemo jedan društveni socijalni rad od političkog delovanja.

- Da li si ti oslobođen tereta koji si imao u prethodnom periodu?

- Još uvek je to u procesu ali je izvesan rezultat jer moje opredeljivanje za bilo koju političku opciju nema nikakve veza sa mojim privatnim statusom, problemima i s onim što se ja suočavam. Na žalost, problem koji je meni napravljen uzrok je neke prethodne vlasti, prethodne vlade, prethodnih ljudi, koji su se pod okriljem uniformi državnih institucija osilili, i trenutna vlast vrlo uspešno rešava te probleme i tako da ja očekujem, što se tiče i mog problema, da će pravi vinovnici te štete koju su napravili a odnosi se na uništavanje malih i srednjih preduzeća da izađu na videlo i da se adekvatno sankcionišu i kazne.

Tagovi: 
Ličnosti: 
Custom Search