Húsvét elébe – piaci körkép

Kategorija: 
Izvor: 

Húsvét közeledtével elmondható, hogy a vásárlók igyekeznek tudatosabban vásárolni. A piacokon a minőséges, ugyanakkor olcsó termékeket keresik. Legtöbben a hagyományos húsvéti kellékeket vásárolják meg.   

Az ünnep közeledtével nagyobb a piac forgalma. Mindenki a napokban fogja elvégezni a nagyobb bevásárlást.

Sonka, tojás, torma, barka – a húsvét elmaradhatatlan kellékei. A legtöbben már most beszerzik, ami a vasárnapi ünnepi ebédhez kell. De sokan vannak, akik csak nézelődnek. A sonka ára 300-tól 1300 dinárig terjed. A Magyarországról behozott sonkák nem haladják meg a 300 dinárt sem, ezért sokan ezeket veszik meg. Egy hentesüzletben mégis sokkal jobban bízhatnak a vásárlók. A legkisebb üveges torma 80, a nagyobb, kilós kiszerelés pedig 250 dinárba kerül.

A festett tojásokat ugyan meg-megnézik a vásárlók, egyelőre azonban nem fogynak látványosan. Az árusok szerint sokan csak a nézelődést engedhetik meg maguknak. A sütemények hozzávalóit, a diót, a mandulát és a mogyorót elérhető áron találják meg a vásárlók a piacon. A dió 700, a mogyoró pedig eléri a 900 dinárt kilónként.

A vásárlók többségének fontos, hogy mit és mennyiért vesz meg. Legtöbben a hagyományos étkeket vásárolják. A jelek szerint az idei húsvéti szezon nem az árusok várakozásának megfelelően alakul. Kereslet nincs, az eladott termékeken is kicsi a haszon.

Custom Search