Pobeda fudbalera Spartaka

Čet, 17.04.2014 - 19:48 -- dejan.vukovic

Spartak – Voždovac 1:0 (1:0)

Subotica, Gradski stadion, gledalaca: oko 300. Sudija: Dejan Dimitrijević (Loznica)

Spartak: Aleksić, Antonić, Radović, Lazić, Mezei, Šarac, Novaković (90. Ilić), Trivunović, Torbica, Milić, Nosković (78. Džugurdić) 

Voždovac: Supić, Đorđević, Jašić, Vasiljević, Mihajlov, Sekulić, Milovanović, Babović, Obradović (63. Veljović), Pavićević (66. Nikolić), Marušić (82. Tripković)

Spartak je dočekao svoju prvu prolećnu pobedu. Golom Veseljka Trivunovića prekunili su loš niz i uveli mir pred kraj prvenstva. Domaći su od prvog minuta krenuli veoma ofanzivno. Prvu priliku imali su već u 2. minutu kada je šansu propustio Milić. Usledila je šansa Noskovića koji prebacuje gol glavom. Spartak je poveo u 23. minutu kada se u jednoj gužvi koja se stvorila pred golom Voždovca najbolje snašao Trivunović koji preciznim šutem loptu šalje u mrežu za veliku radost domaćih fudbalera. Usledili su još jači i agresivniji napadi domaćih. Nakon Noskovićevog šuta glavom lopta je pogodila prečku i odbila se u gol aut. Par minuta kasnije u odličnoj prilici se našao kapiten Torbica koji u punom trku šutira sa oko desetak metara ali neprecizno. Retke prilike koji su imali gosti domaća odbrana je uspešno savladala na čelu sa raspoloženim golmanom Aleksićem. Poslednju priliku u prvom delu imali su beograđani kada je svoj šut oprobao Milovanović.

Početak drugog dela pripao je igračima Voždovca. Zapretili su beograđani preko Milovanovića a zatim je i Babović dobro šutirao sa dvadesetak metara ali pravo u ruke Aleksića. Spartak se oslobodio pritiska i počeo ponovo da preti. Igrao se 71. minut kada je oboren Milić na ivici šesnaest metara, slobodan udarac izveo je Torbica na kratko do Novakovića koji dobro šutira ali golman Supić loptu šalje u korner. Par minuta kasnije Novaković se našao ponovo u prilici no lopta završava u rukama golmana Voždovca. Priliku za izjednačenje gosti su imali u 86 minutu kada je Milovanović izveo slobodan udarac, a lopta pogađa nekoga u gužvi pred golom i odlazi u korner. Voždovac je odličnu priliku imao u 74. minutu Babović je odličnim volejom sa petnaest metara gađao bliži golmanov ugao, ali Aleksić paradom spašava svoju mrežu uz aplauz malobrojne publike. Priliku za izjednačenje gosti su imali u 86. minutu kada je Milovanović izveo slobodan udarac, međutim lopta pogađa nekoga u gužvi pred golom i odlazi u korner. Do kraja susreta Spartak se povukao u odbranu svog gola i na kraju zasluženo slavio.

Subotičani sledeći meč ponovo igraju pred svojom publikom i to za samo par dana tačnije u utorak 22.04. kada od 16h igraju utakmicu 25. kola protiv Radničkog 1923 (Kragujevac).

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search